vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a încheiat procesul doljeanului care a înjunghiat angajata unui magazin din Craiova

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au anunțat că au încheiat judecarea apelului declarat de doljeanul care, în urmă cu un an, a înjunghiat vânzătoarea unui magazin din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Florian Ilie, de 52 de ani, condamnat de Tribunalul Dolj la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi tâlhărie calificată urmează să-și afle sentința definitivă pe 9 februarie a.c., însă rămâne în spatele gratiilor.

Reamintim că, pe 18 aprilie 2016, s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Florian Ilie, de 52 de ani, din comuna Pleniţa a fost trimis în judecată  de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru comiterea infracţiunilor de tentativă  de omor  şi tâlhărie calificată. Este vorba despre doljeanul care a înjunghiat-o pe Raluca Mariana Ciucă, de 25 de ani, vânzătoarea unui magazin din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă  Craiova pentru două  pachete de ţigări  şi o pâine. Fapta pentru care a ajuns în spatele gratiilor s-a petrecut pe 29 februarie 2016, în jurul orei 8.00, când poliţişti din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, au fost anunţaţi prin 112 că  Raluca Mariana Ciucă, în vârstă de 25 de ani, vânzătoare la SC Rad Mar Exim SRL Craiova, un magazin general din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost înjunghiată  de o persoană  necunoscută  care a sustras două pachete de ţigări şi o pâine. Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj au demarat o anchetă  în urma căreia au reuşit să  stabilescă toate detaliile comiterii faptei. Astfel, potrivit anchetatorilor, inculpatul Florian Ilie, de 52 de ani, din comuna Pleniţa, a venit pe 27 februarie a.c. în Craiova, la un prieten. Luni dimineaţa, în jurul orei 7.40, a mers la magazinul alimentar aparţinând SC Rad Mar Exim SRL Craiova, situat în apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă  Craiova, unde vânzătoare era persoana vătămată  Ciucă  Raluca Mariana, în vârstă  de 25 ani. Inculpatul i-a cerut două  pachete de  ţigări marca Viceroy  şi o pâine, iar în momentul în care persoana vătămată i-a comunicat că  trebuie să  plătească  suma de  29 lei, acesta a scos din buzunarul drept al hainei pe care o purta un cuţit tip briceag  şi i-a aplicat o lovitură  cu acest obiect în zona abdominală  (flanc stâng). Tânăra a încercat să-l împiedice să  plece din magazin cu aceste bunuri, însă  nu a reuşit. Inculpatul a părăsit magazinul având asupra sa cele două  pachete de  ţigări  şi pâinea  şi s-a deplasat în mai multe zone din Craiova, iar în jurul orei 14.00, a mers la Secţia 1 Poliţie Craiova, unde s-a predat.

Vânzătoarea  şi-a sunat  şeful  şi i-a spus ce a  păţit, a fost transportată  la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  Craiova, unde a fost supusă  unei intervenţii chirurgicale. Din fişa de constatări preliminare, emisă de Institutul de Medicină  Legală Craiova rezultă că persoana vătămată a prezentat la examinare leziuni ce s-au putut produce în data de 29.02.2016 prin lovire cu obiect tăietor-înţepător (posibil cuţit) şi au necesitat 30-35 zile îngrijiri medicale de la data producerii, cu punerea în primejdie a vieţii victimei, au reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În timpul audierii, inculpatul a declarat că  nu are nicio sursă  de venit şi a recunoscut săvârşirea agresiunii asupra tinerei, explicând că  a comis fapta ca să  ajungă  la puşcărie. Florian Ilie a fost reţinut pentru 24 de ore în data de 29 februarie, iar o zi mai târziu a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă  a bărbatului pentru o perioadă  de 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de tentativă  de omor calificat şi tâlhărie calificată, măsura fiind prelungită  de instanţă, astfel că  şi la ora actuală  doljeanul este în spatele gratiilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 5 octombrie anul trecut, judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa. Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă totală de 14 ani închisoare pentru cele două fapte reţinute în sarcina sa şi a fost menţinut după gratii.

Hotărârea Tribunalului Dolj nefiind definitivă, atât inculpatul, cât şi procurorii Parchetului de pe lângăTribunalul Dolj au declarat apel. Dosarul s-a înregistrat pe 10 noiembrie la Curtea de Apel Craiova. La ultimul termen de judecată, de miercuri, 25 ianuarie a.c., instanţa a anunțat că procesul s-a încheiat, sentința urmând să fie anunțată pe 9 februarie a.c.: „Stabileşte termen pentru deliberare şi pronunţare la data de 09.02.2017. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.01.2017”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Politica