vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preţurile medii ale produselor agricole rămân neschimbate

Stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole a fost subiect de dispută în Consiliul Judeţean Dolj. Consilierii au respins proiectul privind creşterea preţurilor medii ale produselor agricole pe anul 2017 propuse de Direcţia pentru Agricultură Dolj, considerând că sunt exagerate.

Cred că v-aţi ghidat cumva pe lozinca: “Hai să exagerăm, să vadă că lucrăm”, pentru că preţurile pe care dumneavoastră le-aţi propus, nu ştiu de unde le-aţi scos că ele nu reflectă realitatea. În al doilea rând, eu cred că aceste preţuri ar trebui să rezulte din consultarea cu fermierii şi cu producătorii agricoli pentru că, preţurile, nici dacă mă duc la orice Consiliu Judeţean, sunt într-o totală exagerare cu tot ceea ce aţi propus dumneavoastră, astăzi. Trebuie să ţinem cont de specificul zonei pentru fiecare produs în parte, pentru că nu putem să ne ghidăm după preţurile de la Consiliul Judeţean Braşov, unde predomină, să zicem, cartoful, nu putem să avem acelaşi preţ pentru produsele pe care noi le comercializăm în zona noastră. Preţurile sunt exagerate şi vreau să o întreb pe doamna director cum a ajuns la aceste preţuri? Stimată doamnă, anul trecut aţi venit cu un preţ de 0,65lei. Dumneavostră trebuia să invitaţi la consultări pe preşedinţii asociaţiilor de producător. Dumneavoastră nu aţi făcut lucrul acesta. Menţinerea preţului la fel ca anul trecut trebuie să fie de referinţă pentru că dumneavoastră aţi luat preţurile din târguri şi din oboare, dar luaţi preţurile cu care comercializează fermierii, că noi la asta ne raportăm, doamnă”, a spus consilierul judeţean Marian Irinei, către reprezentanţii Direcţiei Agricole.

Consilierii judeţeni au votat, în final, împotriva proiectului şi pentru menţinerea în 2017 a preţurilor medii de anul trecut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica