joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orșova, orașul gunoaielor

Conflictul dintre Floricola și Primăria Orșova continuă. În acest timp, orșovenii stau cu tone de gunoi la nas, gunoi ce nu a mai fost ridicat de operatorul de salubritate de mai bine de două săptămâni. „Norocul nostru este că e ger și nu a intrat gunoiul în putrefacție”, spun orșovenii.

Între timp, Garda de Mediu a luat atitudine și a anunțat amendarea Primăriei.

Sancționăm Primăria cu 500 milioane lei. Primăria are obligația să asigure salubrizarea orașului, prin serviciu propriu, prin parteneriate, prin cine vor ei. Sunt foarte multe gunoaie și nu tolerăm așa ceva. Pe lângă amendă sunt obligați să ridice gunoiul în cel mai scurt timp. Altfel, îi amendăm din nou”, ne-a declarat Cătălin Tutilescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul crede că amenda ar trebui s-o plătească Floricola.

Am avut un control al Gărzii de Mediu și le-am explicat situația. Dumnealor au constatat și ei că nu s-au ridicat gunoaiele de la populație, nu de pe domeniul public și privat unde eu aș fi în culpă. Nu știu dacă risc eu amendă, riscă mai degrabă operatorul care se află sub contract, iar acesta refuză sistematic să ridice gunoaiele”, a spus Marius Stoica, primarul Orșovei.

Constantin Popescu, managerul Floricola, afirmă că până ce Primăria nu va aproba majorarea tarifelor, gunoiul din Orșova nu va fi ridicat, motivând că nu are bani să acopere taxa pe depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi, în valoare de 80 de lei/ tonă, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2017 și cere ca aceasta să fie plătită de populație: „Atât timp cât primarul Orșovei refuză să pună în discuție în Consiliul Local și să aprobe această taxă ca să fie implementată în prețul de colectare, este imposibil să ridicăm acest gunoi. Nu sunt surse financiare care să acopere acea taxă”.

Reamintim că, potrivit consilierilor locali ai Orșovei, Floricola ar vrea dublarea tarifului pentru ridicarea gunoiului.

Politica