marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locuință distrusă de incendiu, la Iancu Jianu

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, 26 ianuarie, în jurul orei 21.00, la o casă din comuna Iancu Jianu. Bunurile din două camere de locuit, acoperișul casei și o anexă gospodărească au fost distruse de foc.

Pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii de la Garda Balș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Iancu Jianu, cu o autospecială de stingere. De asemenea, pentru acordarea eventualelor îngrijiri medicale și protecția personalului, la fața locului s-a deplasat și echipajul SMURD Balș.

În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la locuință și la o anexă gospodărească. Incendiul a fost lichidat, în limitele găsite, după aproximativ două ore. Au ars acoperișul casei pe circa 40 de metri pătrați, bunurile din două camere de locuit și o anexă gospodărească, din lemn, pe circa 15 metri pătrați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este coșul de fum deteriorat.

De la începutul anului și până în prezent, echipajele ISU Olt au acționat la 25 de incendii la gospodării ale populației. Majoritate incendiilor au izbucnit din cauza sistemelor de încălzire ( coș de fum defect, neizolat sau deteriorat; amplasarea materialelor combustibile în apropierea surselor de încălzire; jarul căzut din sistemele de încălzire; exploatarea sistemelor de încălzire cu defecțiuni sau improvizații ).

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente negative, care se pot sfârşi tragic, prin pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante, vă reamintim câteva măsuri ce trebuie respectate pentru siguranţa dumneavoastră și a bunurilor dumneavoastră:

  • curăţarea şi verificarea sobelor, canalelor şi coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;
  • nu se vor introduce în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu se va lăsa uşa de la focar deschisă şi nu vor fi supraîncălzite sobele;
  • nu este permis să se aşeze, în apropierea sistemelor de încălzire, la uscat, haine sau alte obiecte casnice care se pot aprinde;
  • nu se vor folosi mijloace de încălzire cu defecțiuni sau improvizații;

Politica