Controale în cluburi, baruri și discoteci, 10 amenzi au fost aplicate

Date:

Au fost efectuate 11 controale de prevenire inopinate la obiective cu afluenţă de persoane din categoria cluburi şi discoteci, în perioada 21 – 26.01.2017, din care 8 au fost finalizate prin note de control, fiind aplicate 10 amenzi în cuantum de 18 500 lei.

La activităţi au participat echipe mixte formate din cadrele M.A.I. (pompieri, poliţişti şi jandarmi).

În urma centralizării datelor obţinute până la aceste moment, cadrele inspectoratului au depistat un număr de 18 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, 5 fiind remediate până la încheierea controlului, iar 12 fiind sancționate cu 10 amenzi și 2 avertismente.

Principalele deficienţe constatate au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni şi improvizaţii; utilizarea stingătoarelor de incendiu având termenul de valabilitate depăşit; neîntreţinerea corespunzătoare a instalațiilor cu rol de protecție în caz de incendiu; utilizarea unor elemente de decor (material fonoabsorbant) pentru care nu s-au prezentat documente care să certifice comportarea la foc; nesolicitarea şi neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Nu au fost constatate situaţii care se circumscriu prevederilor legale cu privire la aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare constând în oprirea funcţionării.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...