joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un jurnalist originar din Mehedinţi, la o “lecție deschisă” cu studenţii din UVT

Economie, societate, studenţi, viitor, antreprenoriat şi tehnologie. Acestea au fost subiectele abordate, zilele trecute, cu mai mult de 500 de studenţi ai Universităţii de Vest din Timişoara într-o dezbatere interactivă a jurnalistului Moise Guran, originar din municipiul Drobeta Turnu Severin judeţul Mehedinţi.

Aula Magna UVT s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să stea de vorbă cu acesta, discuţiile desfăşurându-se sub forma unui dialog constructiv, în care fiecare participant a putut să afle secretele din spatele televiziunii, să primească sfaturi de antreprenoriat şi să i se răspundă la cele mai diverse întrebări.

Studenţii au ridicat probleme ale sistemului de educaţie şi au abordat situaţii de actualitate din administraţie şi societate. Aceştia au fost interesaţi să afle părerea jurnalistului despre cum se pot informa corect asupra subiectelor de actualitate, dar şi despre cum se pot implica în problematicile societăţii.„Dumneavoastră, tinerii în general, aveţi responsabilităţi de care nu sunteţi conştienţi în acest moment sau, mă rog, poate unii sunteţi. Prin excelenţă, prin definiţie, dumneavoastră sunteţi elite, mai ales într-o ţară ca România în care avem un deficit de educaţie major, indiferent că ne place sau nu să recunoaştem asta.[…]Indiferent cine şi ce vă spune, adevărul gol-goluţ despre România este că nu trăim mai bine pentru că nu reuşim să învăţăm mai mult, iar după o perioadă am început să credem că se poate trăi cât de cât, dacă nu bine, fără să progresăm tot timpul, fără să ne specializăm tot timpul, într-o lume în care aceasta este concurenţa în momentul de faţă”, a spus Moise Guran audienţei din Aula Magna UVT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întâlnirea jurnalistului cu studenţii UVT se pliază pe strategia instituţiei de conectare la societatea din care face parte şi de aducere în mijlocul comunităţii academice a personalităţilor care pot împărtăşi din experienţa acumulată studenţilor şi profesorilor săi.Moise Guran este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Pasionat de economie, acesta şi-a început cariera ca reporter în 1994, iar 5 ani mai târziu, în 1999, a intrat în televiziune. Din 2005, a avut mereu emisiuni economice, sub diferite denumiri: Biz Bazar, Ora de business sau Biziday. De precizat că Moise Guran este originar din municipiul Drobeta Turnu Severin, dar locuieşte de foarte mult timp în Bucureşti.

Politica