vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Incendii la Dăneasa și Osica din cauza surselor de încălzire

Două locuinţe din localităţile Dăneasa şi Osica de Sus au fost cuprinse de incendii, marţi după-amiază şi miercuri dimineaţa, în ambele situaţii cauza focului fiind sursele de încălzire.

Bunurile dintr-o cameră de locuit au fost distruse și pereții camerei vecine au fost deteriorați în urma unui incendiu care a izbucnit, marți, în jurul orei 15.00, la o locuință din comuna Dăneasa, sat Berindei. Pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii de la Garda Stoenești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. „Militarii au găsit în flăcări bunurile dintr-o cameră de locuit, cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost lichidat, în limitele găsite, după aproximativ o oră. Au ars mobilier, textile și tocăria unei camere de locuit și s-au deteriorat pereții camerei vecine. Cauza probabilă a incendiului este amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile (haine) față de sistemele de încălzire (sobă )”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonier major Alin Băsăşteanu.
De asemenea, pompierii din cadrul Gărzii Osica au intervenit, miercuri, în jurul orei 7.30, în comuna Osica de Sus, sat Tomeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă. „Salvatorii au găsit în flăcări acoperișul casei și bunurile dintr-o cameră de locuit, cu posibilitate de propagare și la celelalte camere. Intervenția pompierilor a durat aproximativ o oră și jumătate, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Au ars acoperișul casei pe circa 25 de metri pătrați și bunurile dintr-o cameră de locuit. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este coșul de fum deteriorat”, arată reprezentanţii ISU Olt.

Politica