Concurs de scrisori de dragoste, cu premii în bani

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează, cu ocazia Valentine’s Day (14 februarie), concursul „Dragul meu… Draga mea…”, în cadrul căruia vor fi premiate cele mai frumoase scrisori de dragoste ale unor autori/autoare din județul Dolj. Competiția este structurată pe două secțiuni: limba română și limba engleză, pentru fiecare dintre acestea urmând să se acorde premii la trei categorii: elevi, studenți și „fără vârstă”. Pentru fiecare secțiune și fiecare categorie se vor acorda: premiul I – 400 de lei, premiul al II-lea – 300 de lei și premiul al III-lea – 200 de lei.

Scrisorile, care vor avea între 1.500 şi 3.000 de semne (caractere cu spaţii, TNR 14), nu vor purta semnătura autorului, ci un motto. În plicul care conține scrisoarea de dragoste se va pune încă un plic închis, care, în loc de adresă, va avea acelaşi motto, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului, instituţia unde studiază sau locul de muncă, vârsta, adresa şi numărul de telefon. Pe plicul mare se va menționa: Pentru concursul «Dragul meu… Draga mea»”, precum și categoria, după caz: elevi, studenți sau fără vârstă”. Membrii juriului vor ţine cont de originalitatea textului (lucrările plagiate sau inspirate din alte texte vor fi eliminate din concurs), de structura sa stilistică, de emoția transmisă şi de corectitudinea gramaticală.

Scrisorile vor putea fi trimise prin poștă, până pe 7 februarie 2017, data poștei, pe adresa Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, str. Traian Demetrescu, nr 31, Craiova sau vor putea fi aduse la sediul instituției, la adresa de mai sus, până vineri, 10 februarie 2017, ora 12.00.

Festivitatea de premiere va avea loc marți, 14 februarie 2017, ora 13:00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

Populare

Recomandări