miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Chinezii, lăsați în pace până în mai. Doar 10% din lucrări, executate

Societatea Shandong Ningjian Construction Group Investment România SRL, care a concesionat terenul de pe strada Caracal pentru a construi cartierul de locuințe, va primi o păsuire de la primărie până la finele lunii mai, pentru a face dovada că are posibilitatea financiară de a continua proiectul. În caz contrar, toată lucrarea deja construită va rămâne la primărie, împreună cu studiul de fezabilictate, proiectul tehnic, detaliile de execuție, precum și autorizația de construire. Până acum, din întreaga lucrare, s-a realizat doar 10%.

Proiectul de hotărâre pentru păsuirea companiei urmează să fie supus votului consilierilor locali în ședința ordinară de joi.

În raport de obligațiile Consiliului Local al Municipiului Craiova asumate prin actul normativ invocat, cât și de prevederile contractului de concesiune nr. 79966/27.05.2014, la sediul Primăriei Municipiului Criaova din str. A.I. Cuza nr.7, firma Shandong Ningjian Construction Group Investment România SRL a fost invitată la o întâlnire de lucru în urma căreia, așa cum rezultă din adresa cu nr. 6470/17.01.2017, concesionarul se obligă ca, până la data de 31.05.2017, să facă dovada, cu extras de cont, că deține suma necesară continuării investiției, suma fiind cea estimată la data obținerii autorizației de construire. În cazul nerespectării acestei obligații, Shandong Ningjian Construction Group Investment România SRL prin reprezentanții acesteia sunt de acord cu încetarea contractului de concesiune nr. 76.966/27.05.2014 precum și cu faptul că la data încetării contractului de concesiune, lucrările de infrastructură aferente precum și investiția realizată de către concesionar va fi preluată de către concedent în proprietate, în mod gratuit. La aceeași dată, Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic, detaliile de execuție precum și autorizația de construire se cedează, cu titlu gratuit, concedentului” , se arată în proiectul de hotărâre.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Compania Shandong recunoaște că a lucrat lent

În adresa transmisă către Primăria Craiova, reprezentanții societății au menționat și stadiul lucrărilor.

Având în vedere faptul că lucrările de la cartierul din str. Caracal s-au efectuat într-un ritm foarte lent, stadiul fizic al acestora aflându-se la aproximativ 10%, vă facem următoarea propunere”, au spus reprezentanții societății, continuând cu datele prezentate mai sus, privind noua păsuire și eventuala preluare a investiției de către primărie.

Reamintim că, pe 12 ianuarie, Guvernul României a aprobat o hotărâre de guvern prin care s-a prelungit cu trei ani termenul iniţial asumat pentru construirea celor 250 de locuinţe prioritare din cartierul chinezesc de pe strada Caracal. Este vorba despre locuinţele MApN care nu au fost gata, aşa cum fusese stabilit iniţial, în luna ianuarie a acestui an, adică în termen de trei ani de la predarea amplasamentului către Primăria Craiova.

MApN a solicitat și a primit, încă de anul trecut, o hotărâre de consiliu local pentru a putea fi inițiat proiectul de hotărâre de guvern pentru prelungirea acestui termen.

Eventuala anulare a contractului cu firma chineză a fost anunțată încă de la începutul lunii ianuarie de către fostul primar al Craiovei, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Administraţia va trebui să ia în calcul varianta fie că va scoate, din nou, la licitaţie, proiectul, să vină o altă firmă, fie că va continua chiar administraţia să finanţeze această lucrare şi după să vândă mai departe. Partea chineză a avut doi ani de zile în care trebuia să rezolve situaţia şi din păcate nu a rezolvat-o”, a declarat, atunci, deputatul Lia Olguţa Vasilescu.

Jurnalul Olteniei a transmis, pe 17 ianuarie, o solicitare către Primăria Craiova, prin care a solicitat, pe lângă informații privind deciziile luate de către municipalitate în ceea ce privește această investiție, și care este gradul de construcție al cartierului de locuințe de pe strada Caracal, la ce nivel (etaj) s-a ajuns cu construcția și la câte blocuri, care este, la momentul de față, numărul dosarelor depuse pentru o locuință în acest cartier de locuințe (cu mențiunea separată a numărului de dosare depuse de către angajații MapN), precum și dacă municipalitatea intenționează să execute garanția de bună execuție depusă de compania chineză la atribuirea contractului de concesiune. Până la această dată, primăria nu a transmis un răspuns, însă, atunci când o va face, îl vom publica.

Politica