marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educației ia măsuri pentru eliminarea disfuncționalităților de la concursul pentru directorii de școli

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunțat că dorește eliminarea disfuncționalităților care au fost întâmpinate în organizarea concursului de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar. De asemenea, Pavel Năstase a spus că modificările în ceea ce privește organizarea concursului nu vor fi unele majore. Sunt vizate metodologia de concurs, dar și componenta de organizare.

“Vom analiza modul în care s-a organizat acest concurs în anul 2016. Asta înseamnă implicit şi metodologia de concurs şi vom încerca să eliminăm toate disfuncţionalităţile care au fost constatate. (…) Nu vom produce foarte multe modificări pentru că vorbim despre un concurs care se adresează unui grup ţintă foarte bine stabilit şi o modificare substanţială a acestei metodologii ar duce la foarte multe probleme să spunem care afectează pe unii sau pe alţii dintre cei care deja au ocupat spre exemplu posturile prin primul concurs şi cei care urmează să dea acest concurs. Ar fi inechitabil să schimbăm condiţiile de concurs, dar pe componenta de organizare aici trebuie să vedem că au fost nişte disfuncţionalităţi şi atunci vom încerca să le eliminăm“, a precizat ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă bugetul alocat Educaţiei în acest an va creşte, Pavel Năstase a răspuns că au avut loc discuţii preliminare la Ministerul Finanţelor Publice pe acest subiect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Suntem pe tendinţă zic eu pozitivă, care trebuie să rezolve cerinţele puse în programul de guvernare”, a spus Pavel Năstase.

Politica