joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Porțile I.P.J. Dolj s-au deschis pentru noii polițiști

Azi, 19 ianuarie a.c., începând cu ora 09.00, în Amfiteatrul Ion Eugn Sandu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj a avut loc festivitatea de depunere a jurământului de credință de către agenții de poliție încadrați din sursă externă.
Ceremonia, încărcată de emoție și solemnitate, a fost condusă de dl. comisar şef de poliție Cristinel Ciocoiu, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, care a prezentat mesajul Inspectorului General al Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, i-a felicitat pentru rezultatele obţinute la examen şi i-a îndemnat să poarte cu mândrie şi responsabilitate uniforma de poliţist.
Cei 29 de polițiști proaspăt încadrați au rostit astfel: „Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.
Agenții de poliție urmează să își desfășoare activitățile la structurile de ordine publică, atât din mediul urban, cât și în mediul urban, precum și la structura de comunicații și informatică.
Printre noii colegi am găsit și persoane care nu au renunțat la visul de a deveni polițiști, chiar dacă aveau alte meserii sau o cariera în lumea sportului, precum și o tânără care a fost, pe rând, învătățoare, educatoare și psihoterapeut pentru mulți copii cu dizabilități, la două școli de specialitate din municipiul Craiova.
Astăzi, l-am cunoscut și am stat de vorbă cu agentul de poliție Dinu Georgian – Claudiu, din cadrul Postului de Poliție Cernătești, care ne-a povestit că, încă de la vârsta de 7 ani a început să joace fotbal, ajungând să fie căpitan de echipa la juniori, la echipa locală de fotbal. Cea mai mare realizare pe care a avut-o cu echipa a fost Locul III la campionatul național de fotbal – juniori. Acesta a mărurisit că examenul de încadrare a fost unul dificil, însă cu multă seriozitate, implicare, dar și foarte multă muncă și-a îndeplinit și acest vis, nota finală de admitere a acestuia fiind 9,40.
Tânărul polițist recunoaște că a văzut în tatăl său un model, acesta fiind polițist la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, dar și că, de-a lungul timpului a învățat că orice realizare importantă este posibilă doar ”în echipă„ iar acum face parte din marea echipă a polițiștilor doljeni.
Un alt polițist a mărturisit că, urmând exemplul soției sale care este deja de câțiva ani polițist la I.P.J. Dolj, dar și exemplul tatălui său, s-a înscris la examen și l-a promovat cu nota de 9.55, deși ajunsese să își câștige existența în alte țări europene și să vorbească fluent franceză și italiană, gândul îi era tot acasă și la meseria care credea că i se potrivește, cea de polițist. 
” Nu va fi uşor, nu va fi lipsit de riscuri, însă, dacă v-aţi ales cu convingere această profesie, sunt sigur că vă veți ridica la cerințele noilor locuri de muncă, astfel încât, Poliţia Română să continue să fie un partener de încredere.
În această zi atât de importantă, vă urez succes în cariera pe care ați ales-o și vă felicit cu ocazia depunerii Jurământului de Credință!” le-a transmis Inspectorul general al poliţiei române, domnul chestor principal de poliţie, Bogdan DESPESCU.
De asemenea, comanda Inspectoratului Județean de Poliție Dolj i-a felicitat pe tinerii polițiști și le-a urat mult succes în carieră, acesta fiind începutul unui drum lung în cadrul unei instituții de prestigiu și în care cetățenii își pun toată încrederea că vor găsi ajutor și dreptate.

Politica