miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au luptat, dar experienţa a făcut diferenţa

Voleibaliştii craioveni au suferit a doua înfrângere în Liga Campionilor. Un eşec cât o victorie pentru elevii lui Dănuţ Pascu, pentru că în ciuda rezultatului în sine jucătorii Craiovei au avut o exprimare mai mult decât onorabilă în fieful uneia dintre cele mai bune echipe ale Europei. SCM U Craiova a ţinut piept în deplasare formaţiei Azimut Modena, în partida disputată marţi seara, luptându-se până în setul trei de la egal la egal cu italienii pregătiţi de Roberto Piazza. După ce formaţia noastră a început surprinzător meciul şi şi-a adjudecat primul set cu 26-24, iar partida putea urma orice curs, gazdele nu au mai acceptat încă un set pierdut. Craiovenii au fost aproape de a duce scorul la 2-0 în favoarea lor în setul secund, dar italienii s-au ambiţionat şi au egalat pe tabelă, impunându-se cu 29-27. De aici, Azimut nu a mai pierdut controlul meciului, iar seturile trei şi patru au fost adjudecate de echipa gazdă cu 25-18, respectiv 25-16.

„A fost un meci bun, disputat, în care am evoluat foarte bine în primele două seturi, când am jucat de la egal la egal cu adversarii noştri. Din păcate, am avut o cădere psihică în startul setului trei şi nu ne-am mai ridicat la nivelul evoluţiei din prima jumătate a meciului!”, a declarat Dănuţ Pascu, antrenorul echipei craiovene.

Întâlnirea s-a încheiat cu victoria grupării din Modena, scor 3-1, rezultat ce o menţine pe primul loc în grupa D, cu 8 puncte. Punctele obţinute contra echipei din Bănie sunt preţioase în opinia antrenorului de la Modena, Roberto Piazza care a comentat despre întâlnirea cu SCM U Criaova: “Nu a fost un meci uşor. Am jucat împotriva unei echipe care a venit la Modena să producă surpriza. Au făcut un meci bun adversarii noştri, iar aceste trei puncte pe care le-am câştigat sunt foarte importante pentru noi”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Celălalt meci al grupei se va disputa în această seară, de la ora 19.00, între ACH Ljubljana şi Belchatow, pe terenul echipei slovene. Dacă gruparea din Slovenia nu va obţine niciun punct în partida de astăzi, SCM U Craiova va rămâne pe locul secund în grupă cu 4 puncte. În următoarea etapă din Liga Campionilor, formaţia pregătită de Pascu va reîntâlni Azimut Modena pe 31 ianuarie, de această dată în Polivalenta din Craiova.

Politica