vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A fost stabilit lotul României pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship

Naţionala de rugby a României se pregăteşte pentru debutul în campania de calificare la Cupa Mondială din 2019, debut ce va avea loc odată cu primul meci din Rugby Europe Championship, de pe 11 februarie, cu Germania. Staff-ul tehnic format din Lynn Howells, Marius Tincu şi Rob Moffat a stabilit un lot de 36 de jucători pentru primele două partide din Rugby Europe Championship.  Din aceştia, 24 formează pachetul de înaintare şi 12 sunt jucători de treisferturi.

Din jucătorii convocaţi, cei mai mulţi – 16 – provin de la campioana României, Timişoara Saracens, cinci de la CSA Steaua, cinci de la Ştiinţa Baia Mare, unul de la CSM Bucureşti, iar 9 jucători evoluează la cluburile din Franţa. Noutatea în lotul desemnat să înceapă pregătirea o reprezintă convocarea pilierului Alexandru Savin de la CSM Bucureşti.

„România pleacă la drum cu un singur gând, acela de a se califica la Cupa Mondială din 2019, care este cel mai important obiectiv atât al jucătorilor şi al staff-ului, cât şi al întregii grupări rugbistice din România. În acelaşi timp, odată cu schimbarea formatului competiţiei Rugby Europe Championship, ne dorim să încununăm acest an şi cu câştigarea acesteia, când spun asta mă gândesc la câştigarea ultimului meci de acasă împotriva Georgiei. Ca acest obiectiv să fie îndeplinit nu trebuie să facem niciun pas greşit, să tratăm fiecare meci ca pe o finală şi să fim concentraţi pe ceea ce avem de făcut. Ştim că primele două meciuri vor fi mai grele pentru că jucătorii se vor reuni după o perioadă de două luni de pauză şi vor avea nevoie de puţin timp pentru a se reacomoda între ei pe teren, însă experienţa şi maturitatea lor sper să îşi spună cuvântul”, a declarat antrenorul Lynn Howells.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucătorii care evolueză în campionatul intern se vor reuni pe 29 ianuarie la Izvorani şi vor face vizita medicală, după care pe 3 februarie vor pleca la Lisabona. Aici vor face joncţiune cu sportivii care evoluează în Franţa şi pe 4 februarie, România va susţine un meci de pregătire în compania reprezentativei similare a Portugaliei. Pe 9 februarie echipa va pleca la Frankfurt, pentru primul meci din Rugby Europe Championship, de pe 11 februarie, cu Germania.

Lotul convocat pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship:

PILIERI: Mihai Lazăr (Castres Olympique), Constantin Pristăviță (Ştiinţa Baia Mare), Alexandru Ţăruş (Beziers), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Ionel Badiu (Carcassonne), Gigi Militaru (Timişoara Saracens), Horaţiu Pungea (Timişoara Saracens), Alexandru Savin (CSM Bucureşti)

TRĂGĂTORI: Andrei Rădoi (Timişoara Saracens), Marian Căpăţână (Timişoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers)

LINIA A DOUA: Valentin Popârlan (Timişoara Saracens), Marius Antonescu (Tarbes), Johan Van Heerden (Ştiinţa Baia Mare), Ionuţ Mureşan (Timişoara Saracens), Dorin Lazăr (Timişoara Saracens)

LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy),  Vasile Rus (Timişoara), Valentin Ursache (Oyonnax), Andrei Iurea (Ştiinţa Baia Mare), Cristian Chirică (Ştiinţa Baia Mare), Vlad Nistor (Albi)

MIJLOCAŞI LA GRĂMADĂ: Valentin Calafeteanu (Timişoara Saracens), Florin Surugiu (CSA Steaua )

MIJLOCAŞI LA DESCHIDERE:  Jody Rose (Timişoara Saracens)

CENTRI: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timişoara Saracens), Florin Vlăduț Popa (Timişoara Saracens), Paula Kinikinilau (Timişoara Saracens)

ARIPI: Stephen Shennan (Timişoara Saracens), Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Mădălin Lemnaru (Timişoara Saracens)

FUNDAŞI: Cătălin Fercu (Timişoara Saracens), Samoa Luke (Ştiinţa Baia Mare)

 

Meciurile României în Rugby Europe Championship 2016-2017:

Germania – România, 11 februarie

România – Spania, 18 februarie

Rusia-România, 4 martie

Belgia -România, 11 martie

România – Georgia, 19 martie

 

Stejarii se pot califica la Cupa Mondială din Japonia din 2019 în urma rezultatelor pe care le vor obţine în sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:

– dacă ocupă primul loc în Cupa Europeană a Naţiunilor 2016/2018;

– dacă se clasează pe locul 2 în Cupa Europeană a Naţiunilor, 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;

– dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa şi Tonga).

 

sursa: frr.ro

Politica