joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi doljeni, la judecată pentru dare de mită

Doi doljeni, de 17, respectiv 23 de ani, reținuți pe 5 decembrie, anul trecut, după ce au fost prinşi de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj  şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj încercând să mituiască doi poliţişti craioveni pentru a scăpa de un dosar penal, au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Cei doi agenţi de la Secţia 2 Poliţie Craiova i-au prins în trafic pe doljeni, minorul fiind cel care conducea BMW-ul cu care circulau, iar doljenii, ca să scape, au vrut să dea șpagă toți banii pe care îi aveau la ei, respectiv 131 de lei și un telefon Nokia Lumia.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticoruție (S.J.A.) Dolj au anunțat că au fost finalizate cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ionuț Nicolae, cercetat sub măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere și Alexandru Marius Cioroianu, cercetat, de asemenea, sub măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. În fapt,”  la data de 05.12.2016, doi agenţi de poliţie în cadrul unei Secţii de Poliţie – I.P.J. Dolj au formulat denunțuri la D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, prin care arătau faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, N.I. şi C.A.M. le-au oferit o sumă de bani, precum şi un telefon mobil marca Nokia Lumia pentru a nu întocmi dosar penal primului, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Deşi cei doi agenţi de poliţie au refuzat categoric oferta, inculpaţii au insistat, astfel că s-a procedat la organizarea activităţii de surprindere în flagrant, ocazie cu care N.I. şi C.A.M. au fost surprinşi în timp ce le ofereau acestora întreaga sumă de bani ce o aveau asupra lor, precum şi un telefon mobil marca Nokia Lumia, a cărei valoare de piaţă se situează în jurul sumei de 1.200 lei. Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 ore iar, ulterior, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar”, se arată în comunicatul de ieri al DGA.

Totul s-a întâmplat, luni, 5 decembrie 2016, dimineaţa, în jurul orei 2.00, când o echipă de agenţi de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova,  formată din agent-şef adjunct Tudor Judeţ şi agent Ionuţ Andrei, a oprit în trafic, pe strada „Nicolae Romanescu”, autoturismul BMW la volanul căruia a fost identificat Ionuţ Nicolae, de 17 de ani, din comuna Lipovu, pe scaunul din dreapta fiind Marius Alexandru Cioroianu, de 23 de ani, din aceeaşi localitate. Cei doi au fost duşi la sediul secţiei de poliţie, iar pe timpul deplasării, dar şi în unitate, au încercat să ofere, în mod explicit, celor doi poliţişti sume de bani pentru a nu întocmi dosar penal pe numele minorului de 17 ani. Cei doi poliţişti au informat de îndată conducerea Inspectoratului şi i-au sesizat pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând cu întocmirea documentaţiei specifice infracţiunii constatate. Între timp, ofiţerii anticorupţie, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au ajuns la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova unde i-a prins în flagrant pe cei doi tineri în timp ce ofereau poliţiştilor suma de 131 lei şi un telefon mobil Nokia Lumia pentru a renunţa la întocmirea actelor premergătoare începerii urmăririi penale. Cei doi au fost ridicaţi şi duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au fost audiaţi de procurorul de caz sub aspectul comiterii infracţiunilor de  conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere  şi  dare de mită.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dosarul s-a înregistrat pe 16 ianuarie a.c. la Tribunalul Dolj și a intrat în camera preliminară, unde va fi analizat de judecători.

Politica