vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Copii aroganţi şi de bani gata, prinşi la volan fără permis

 

Au început să încalce legea de mici. Și pentru asta s-au ales cu dosare penale. Este vorba de un adolescent din comuna Corlăţel, judeţul Mehedinţi, care a fost prins pe 15 ianuarie 2017 la volan fără permis auto şi puţin matrafoxat adică băut. Cu două zile în urmă poliţiştii au prins altă beizadea la volan fără permis. Este vorba de un tânăr de 22 de ani din Severin. Acesta din urmă nu numai că nu avea permis auto mai avea şi maşina neânmatriculată. Ambele beizadele sunt copii de bani gata, aroganţi, lipsiţi de educaţie, de cei şapte ani de acasă. La data de 15.01.2017, ora 23:15, poliţiştii Posturilor de Poliţie Corlăţel şi Pădina, au depistat pe DJ 606 pe raza satului Valea Anilor, un tânăr, în vârstă de 21 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism, care în urma verificărilor acestuia în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Și fără permis şi cu maşina neânmatriculată.La data de 13.01.2017, ora 21:20, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, au oprit pentru control un autoturism, pe strada Serpentina Roşiori nr.1, condus de un tânăr în vârstă de 22 ani, din Drobeta Turnu Severin.La controlul efectuat, poliţiştii au constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din data de 16.06.2016, iar conducătorul auto, nu poseda permis de conducere. Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Dosar penal pentru fals sub semnătură privată

La data de 13.01.2017, ora 09:55, poliţiştii Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, au oprit pentru control, la intersecţia DN67 cu Centura Drobeta Turnu Severin, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat în vârstă de 40 ani, din comuna Brezniţa-Ocol.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La solicitarea documentelor pentru control, conducătorul auto a prezentat un certificat de desfăşurare a activităţii întocmit în fals de către administratorul societăţii.În cauză, faţă de conducătorul auto s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, iar administratorului societăţii, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Șofer sancţionat

La data de 13.01.2017, ora 12:20, poliţiştii Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, au identificat un bărbat în vârstă de 57 ani, din Drobeta Turnu Severin, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, în apropiere de intersecţia cu strada Șincai, în calitate de conducător auto, în timp ce efectua activitatea de transport persoane, în regim cursă regulată, pe ruta Drobeta Turnu Severin – Timişoara, cu un autobuzul şi care, la controlul efectuat, poliţiştii au constatat că acesta nu a respectat ora de plecare în cursă şi a oprit pentru îmbarcare/debarcare călători în alte locuri decât cele menţionate în graficul de circulaţie. Faţă de conducătorul auto, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale.

Beat la volan

La data de 14.01.2016, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Strehaia, au oprit pentru control un autoturism, pe DJ 607 în localitatea Cârceni, jud. Mehedinţi, condus de un bărbat în vârstă de 63 ani, din comuna Grozeşti, jud. Mehedinţi.

Procedând la testarea persoanei în cauză cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,33 mg/l alcool pur în aer expirat. Faţă de conducătorul auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, precum şi reţinerea permisului de conducere, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

Bilanţ poliţienesc : 23 permise auto reţinute

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 350 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 78 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 23 de permise de conducere. În perioada 13-15 ianuarie a.c.,  poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Astfel, poliţiştii au aplicat  366 de  sancţiuni contravenţionale, dintre care  78  au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi  43  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării  23 de permise de conducere.

De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. 

În zilele următoare poliţiştii rutieri continuă acţiunile pe şoselele mehedinţene.

 

Politica