vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPDATE/ Lia Olguța Vasilescu, în instanță; DNA îl recuză pe judecător, iar avocații pe procuror

UPDATE: Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiate atât cererea de recuzare a procurorului de şedinţă, formulată de avocații Olguței Vasilescu, cât și cea de recuzare a judecătorului, formulată de către procurorul DNA. Pe fondul contestației, instanța a rămas în pronunțare.

„Ora estimata: 09:00
Complet: S1 C15 CP-Contestaţii
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Stabileşte pronunţarea la data de 27.01.2017.
Document: Incheiere – camera preliminară    17.01.2017

17.01.2017
Ora estimata: 10:30
Complet: S1 C16 CP- Contestaţii – continuitate
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Încheiere 17.01.2017: În baza art. 68 C.p.p. respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a doamnei judecător Liana Arsenie formulată de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lână Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 17.01.2017.
Document: Încheiere – recuzare 17.01.2017

Policlinica Buna Vestire Craiova

17.01.2017
Ora estimata: 11:00
Complet: S1 C15 CP-Contestaţii
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Încheiere 17.01.2017: Respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a procurorului de şedinţă, formulată de intimata inculpată Vasilescu Lia Olguţa prin apărător ales. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 17.01.2017.
Document: Încheiere – recuzare 17.01.2017”,

se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a prezentat marți dimineață la Curtea de Apel București, unde trebuia să se judece o contestație a DNA la decizia Tribunalului București de a trimite procurorilor dosarul în care aceasta este acuzată de corupție.

Conform Agerpres, avocatul Olguței Vasilescu, Alexandru Chiciu, a declarat că procesul a fost suspendat, după ce procurorul de ședință nu a mai dorit să susțină pe fond contestația, pe motiv că instanța de la Curtea de Apel București nu are competență să judece acest dosar. În opinia reprezentantului DNA, dosarul trebuie trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, deoarece deputatul Lia Olguța Vasilescu a devenit ministru.

Chiciu a mai spus că judecătorul nu a fost de acord cu solicitarea DNA, iar procurorul de ședință a decis să-l recuze pe magistrat.

De cealaltă parte, avocații l-au recuzat și ei pe procuror, astfel încât procesul a fost suspendat.

„Prima solicitare a procurorului a fost de recuzare a judecătorului. Urmare a acestui punct de vedere profund nelegal, apărarea a înțeles să procedeze la recuzarea procurorului de ședință. Nu înțelegem de ce DNA refuză să se judece odată această contestație. Judecătorul de la Curtea de Apel București i-a cerut procurorului de trei ori să pună concluzii pe contestație. Domnia sa a refuzat și a recuzat judecătorul. Este inadmisibil”, a mai spus Chiciu.

„Cred că este o nouă premieră în acest dosar. Este dosarul premierelor. S-a început cu încălcarea dreptului la apărare și iată că sunt mai mulți judecători care au constatat acest lucru. Timp de 20 de zile, eu nu am putut să îmi văd dosarul și a trebuit să mă apăr pentru libertatea mea în două instanțe. De asemenea, s-au falsificat probe în cazul meu, stenograme falsificate și așteptăm să ajungem pe fond ca să putem demonstra acest lucru. Și iată că ajungem în situația în care vine procurorul și recuză judecătorul, pentru că i se pare că nu judecă așa cum vrea procurorul. Probabil că cei de la DNA vor trebui să recuze toți judecătorii corecți din această țară”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Pe 15 decembrie 2016, Tribunalul București a decis să trimită pentru a doua oară la DNA dosarul în care Lia Olguța Vasilescu, fost primar al municipiului Craiova, este acuzată de corupție. Decizia nu este definitivă și a fost contestată de procurori la Curtea de Apel București.

Politica