vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Restart pentru “satelit” şi Filiaşi

Cele două grupări din C3 încep, azi, pregătirile.

De azi, echipa secundă de la CSU Craiova va începe pregătirea de iarnă. Faţă de prima parte a sezonului “satelitul” s-a despărţit de câţiva dintre jucătorii de bază din tur, Marcu, Lăzărescu, Cioinac, Luică şi Ionescu. Antrenorii Cornel Papură şi Mugur Guşatu se bazează pe Borţa, Hreniuc, Ion, Cojocaru, Băloi, Bogdan, Hodea, Enache, Țoiu, Buzan, V.Constantin, Burlacu, Rodeanu, Cîrlig şi Gunie, dar pentru retur vor mai coborî şi alţi tineri jucători de la echipa mare aflaţi, acum, în cantonamentul din Malta. De asemenea decarul echipei, Alex Dinu, face recuperare intensă după operaţia suferită toamna trecută, fiind aşteptată şi revenirea portarului Nedeianu, accidentat serios în tur.

Programul de pregătire este deja stabilit la echipa a doua, iar în ceea ce priveşte celelalte grupe deja neoficial au venit mai tot timpul la antrenamente. Sper ca echipa a doua să se descurce mai bine în retur, pentru că studiind puţin clasamentul valorile sunt apropiate. Dacă vom lega două victorii consecutive pot spune că ne putem duce către mijlocul clasamentului. Nu pot să spun că acest loc pe care ne situăm ne onorează, dar pot spune că este unul mincinos”, a afirmat Dumitru Barbu, directorul tehnic al Centrului de copii şi juniori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său managerul Centrului de juniori de la CSU, Silviu Bogdan a spus: Reluăm antrenamentele cu gândul de a ne îndeplini cât mai bine principalul obiectiv: acela de a da jucători pentru prima echipă. Juniorii noştri conştientizează că se poate face pasul la echipa mare, au numeroase exemple: Screciu, Vlădoiu, Manea, Petre, Vlad, iar acum Alex Popescu şi Bîrzan. De aceea sunt convins că vor munci şi mai mult pentru a ajunge acolo unde-şi doresc. În partea a doua a campionatului, Corneliu Papură va avea un nucleu format din juniori născuţi în 1998-1999. Pentru că toţi ne dorim să le oferim acestor copii o competiţie mai puternică, astfel încât să fie pregătiţi în orice moment pentru a urca la un nivel superior”.

Tot azi va avea loc şi reunirea reunirea lotului grupării ACSO Filiaşi. De la ora 14, pe arena de la Combinat, antrenorul Florin Şoavă va striga catalogul, urmând a se pune la punct strategia pentru retur. Filieşenii au renunţat în această iarnă la câţiva jucători, Răzvan Istudor, Ionuţ Cimpoeru, Frank Orban, Zamfir, japonezul Toshi şi Robert Căle, căruia i s-a încheiat contractul, iar Tănase, doreşte să plece deoarece intenţionează să rămână la muncă în Italia. Gruparea antrenată de Şoavă va pleca într-un cantonament montan pe 9 februarie, până pe 17 februarie, la Baia de Aramă.

Politica