sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procurorul Dovlete, denunțat de Leo că ar fi luat un milion de euro șpagă! Reacția Parchetului Mehedinți: ,,Noi nu vom face nimic!”

Bombă sau fumigenă în scop de răzbunare! Leo de la Strehaia a denunțat la DNA că procurorul mehedințean Petre Dovlete ar fi primit în 2012 pe când era șef la DIICOT Mehedinți o șpagă de un milion de euro în două genți pline cu bancnote de 50 de lei și 100 de lei de la tatăl și unchiul său. Leo mai susține că la luarea mitei ar mai fi venit încă un procuror din Mehedinți. Până la verificarea acestor acuzații halucinante de către DNA o certitudine există și anume că țiganii din Strehaia s-au perindat de-a lungul anilor pe la DIICOT Mehedinți în dosare de evaziune fiscală și spălare de bani.Pe data de 17 ianuarie 2013 , Mihai Ion , tatăl lui Leo de la Strehaia , cunoscut sub numele de ,,Goaică” a murit în urma unui infarct în somn la vârsta de 53 de ani, în perioada în care era anchetat la DIICOT Mehedinți într-un dosar penal ce viza autoturisme de lux achiziţionate prin leasing din Austria.

Mihai Ion zis Prințul Țiganilor sau Leo de la Strehia a anunțat că l-a denunțat la DNA pe procurorul Petre Dovlete, care, în calitate de fost șef al DIICOT Mehedinți ar fi primit mită în valoare de un milion de euro, în bancnote de 50 de lei și 100 de lei , în două genți de voiaj pentru a-i scăpa de dosare pe niște rude ale sale. Leo susține că șpaga ar fi fost dată de către tatăl său Mihai Ion și de unchiul său Mihai Mituș, în Drobeta Turnu Severin în zona Biserica Nouă. Interesant este că într-una din declarațiile sale publice Leo mai spune că la primirea mitei ar mai fi venit încă un procuror. Contactat telefonic și întrebat ce reacție are Parchetul pe pe Lângă Tribunalul Mehedinți la toate acestea întrucât procurorul Petre Dovlete lucrează în prezent aici, purtătorul de cuvânt al instituției, procurorul Fănică Cercel ne-a declarat: ,, Noi nu vom face nimic. Presupusa mită nefiind la noi nu e treaba nostră. E de competența DNA și eventual a inspecției judiciare CSM. N-avem ce să comentăm. N-am primit nimic oficial. Nu există nimic în acest sens” ne-a declarat ieri procurorul Fănică Cercel , purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Mehedinți. Aceasta ne-a informat, la solicitarea nostră, că procurorul Petre Dovlete, lucrează ca procuror în cadrul secției de urmărire penale a Parchetului Județean Mehedinți. La DIICOT Mehedinți în ultimii ani au lucrat aici 3 procurori renumiți: Constantin Șopalcă, Petre Dovlete și Iulian Odină. În prezent Odină este șeful DIICOT Mehedinți, iar Șopalcă a ieșit la pensie.

parchetul-judetean-mehedinti

Mita s-ar fi dat lângă Biserica Nouă, seara, nu la unul, ci la doi procurori!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă inițial Leo a anunțat că în cazul denunțului de mită de 1 milion de euro ar fi vorba de procurorul Petre Dovlete, pe atunci șef la DIICOT Mehedinți , acum el vorbește de prezența a încă unui procuror la primirea celor două genți cu bani, pe înserat, pe o stradă din Severin. ,,În cursul anului 2012, tatăl meu m-a rugat să-l însoţesc, pe el şi pe Mituş, într-o deplasare în Drobeta Turnu Severin. Nu am ştiut iniţial unde mergem, şi, observând două genţi de voiaj, una de culoare neagră, una de culoare albastră, l-am întrebat ce conţin. Tata mi-a spus că acolo sunt şi banii de robineţi şi că Mituş trebuie să-i dea procurorului în schimbul eliberării copiilor săi. Mituş mi-a spus că în genţile de voiaj se află suma de 1 milion de euro. Am crezut că glumesc şi le-am spus că nu cred ce-mi spun. Mituş a desfăcut genţile şi mi-a arătat banii. Erau topuri de bacnote de 50 şi 100 de lei, extrem de voluminoase. L-am întrebat pe Mituş de ce dă o mită în asemenea cuantum. Mi-a spus că e prejudiciul foarte mare în dosar, de peste 50 de milioane de euro, şi că aşa a cerut procurorul. Am ajuns în Drobeta Turnu Severin seara. Am parcat pe o stradă în apropiere de Biserica Nouă. După aproximativ 10 minute, a sosit o maşină de culoare închisă, care a parcat lângă noi, maşină în care am observat că se aflau două persoane. Mituş a coborât din maşina mea, luând genţile şi a mers să vorbească cu ei. Au coborât din maşina care sosise două persoane şi au stat de vorbă între maşini. Mituş i-a înmânat genţile uneia dintre persoane. S-a întors după scurt timp în maşină şi ne-a spus că ”treaba e rezolvată”. De curiozitate, am căutat pe internet când am ajuns acasă şi am constatat că una dintre persoane era chiar procurorul…..Precizez că genţile au fost luate de cealaltă persoană. Mituş mi-a spus că cealaltă persoană e tot procuror şi se numeşte…..După o lună de zile, fiii lui Mituş au fost eliberaţi, şi nu s-a mai întâmplat nimic cu dosarele lor după, nici până în prezent”, a declarat Leo pentru cancan.ro.

,,Eu sunt cu înregistrările… nu am dat eu banii!”

Leo de la Strehaia a fost, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), susţinând că a depus un denunţ împotriva fostului procuror-şef al DIICOT Mehedinţi Petre Dovlete, care ar fi primit mită un milion de euro, în 2012. ,,Am venit la DNA şi am depus un denunţ pentru că tatăl şi unchiul meu Mihai Mituş din Strehaia au dat şpagă la procurorul-şef al DIICOT Mehedinţi un milion de euro, pentru că unchiul meu, Mihai Mituş are nişte dosare la DIICOT Mehedinţi”, a spus Leo de la Strehaia în faţa sediului DNA. El a susţinut că fostul procuror-şef ar fi cerut banii, în 2012, pentru a clasa dosarele. „Procurorul-şef al DIICOT Mehedinţi Petre Dovlete a cerut banii, un milion de euro, pentru a-i da clasare la dosarele respective”, a spus Leo de la Strehaia. El a precizat că a fost de faţă când procurorul ar fi primit banii, în bancnote de 100 de lei şi de 50 de lei. ,,Prejudiciul era de peste 50 de milioane și ca să țină dosarele sub tejghea ca să poată să dea clasare, procurorul a cerut un milion de euro spaga. Nu i-am dat eu banii, ci tata și unchiul. Am fost și eu cu ei la Drobeta Turnu Severin. Banii au fost în bancnote de 100 de lei și de 50 de lei, vreo 45 de miliarde… Ştiți foarte bine că eu sunt cu înregistrările, dar nu am dat eu banii. Eu am fost acol, dar n-am discutat cu procurorul. Eu am fost de faţa când procurorul a primit banii. Acum sunt ameninţat de unchiul meu că mă omoară dacă depun plângere, dar eu nu mai suport presiunea și nu vreau să mai fiu implicat în așa ceva”, a declarat Leo.

Țiganii cu ștaif de la Strehaia, clienții DIICOT Mehedinți

În data de 9 iulie 2012 un număr de 28 de percheziţii au avut loc, în judeţele Mehedinţi, Prahova, Olt, Vâlcea şi Giurgiu, dar şi în Bucureşti, fiind vizat un grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul creat statului fiind de aproximativ cinci milioane de euro. Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi anunţa atunci că mai multe persoane au fost reţinute în dosarul de la DIICOTMehedinți de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care erau implicate şi rude ale lui Leo de la Strehaia. Potrivit anchetatorilor, între 2010 şi 2012, persoanele respective au cumpărat zahăr şi ulei din Ungaria şi Bulgaria, mărfuri pentru care au întocmit documente fictive în vederea realizării de operaţiuni ilicite de import-export, ulterior valorificându-le pe piaţa internă. Mărfurile ar fi fost cumpărate fără achitarea TVA, iar la comercializarea acestora pe teritoriul României, cei în cauză au colectat TVA aferentă, rezultând sume de bani pe care, deşi aveau obligaţia să le achite către bugetul de stat, şi le-au însuşit, folosindu-se de facturi fictive.DIICOTMehedinți a instrumentat multe dosare penale în care erau inculpate persoane de etnie rromă din Strehaia, printre acestea numărându-se Mihai Ion zis ,,Goaică”, tatăl lui Leo , care pe 17 ianuarie 2013 a murit în urma unui infarct în somn chiar în perioada în care era anchetat într-un dosar cu mașini achiziționate prin leasing din Austria, o altă apropiată a lui Leo, Stela Mihai, autointitulata președintă a romilor din Strehaia, care și-a petrecut câteva nopți în arestul IPJ Mehedinți și mulți alții.

Politica