joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fonduri obţinute pe nedrept de la APIA Olt

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Toma Măndică şi Van Florea (folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, fals în declaraţii, în formă continuată) şi Gheorghe Ionelaş (folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, fals în declaraţii).

Procurorii  au reţinut, în rechizitoriul întocmit, că „în perioada 2011-2014, inculpaţii Toma Măndică, Gheorghe Ionelaş şi Ivan Florea au solicitat şi obţinut de la A.P.I.A. – Centrul Judeţean Olt, fonduri nerambursabile din bugetul naţional şi bugetul Uniunii Europene, declarând nereal că utilizează diferite suprafeţe de teren, cu acordul proprietarilor. Prin aceste demersuri, inculpaţii au obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile din bugetul naţional şi bugetul Uniunii Europene, în cuantum total de 48.372,95 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica