joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Persoane fără adăpost, transportate în centre. Ambulanța, cu 5% mai multe solicitări

Polițiștii doljeni, în baza dispoziției transmise de comanda Inspectoratului, au urmărit, pe lângă celelalte activități desfășurate în această perioadă, și identificarea persoanelor fără adăpost și a căror viață sau sănătate ar fi pusă în pericol ca urmare a lipsei unei locuințe încălzite.

Conform unui comunicat de presă emis de IPJ Dolj, de duminică dimineața și până luni dimineața, polițiștii din municipiul Craiova au identificat două persoane care fac parte din categoria persoanelor fără adăpost și au întreprins demersurile necesare internării în spații special amenajate.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Craiova l-au identificat pe Ștefan D., de 33 de ani, din comuna Teslui, Dolj, într-o scară de bloc din cartierul Valea Roșie, cel în cauză fiind condus la sediul secţiei în vederea transportării acestuia în cadrul centrelor de adăpost. În acest sens a fost solicitat un echipaj medical, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Dolj, care a transportat persoana în cauză la Centrul de primire a persoanelor fără adăpost „Sfântul Vasile” în vederea internării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și polițiști de ordine publică din cadrul Secției 5 Poliție Craiova l-au identificat pe Marinel C., de 30 de ani, persoană fără adăpost, care a fost condusă la sediul secţiei, de unde a fost preluată şi transportată de către un echipaj medical din cadrul SAJ Dolj la Centrul de Primire „Vasiliada” , din Craiova.

Ambulanța Dolj, peste 100 de solicitări de duminică până luni

Tot pe fondul temperaturilor scăzute din ultimele zile și a condițiilor meteorologice nefavorabile, Serviciul de Ambulanță Dolj a înregistrat, de duminică dimineață și până luni dimineață, peste 100 de solicitări.

„În noaptea de 7 spre 8 au fost două cazuri, un caz social din Craiovița Nouă, un bărbat de 45 de ani, iar din loc public am ridicat un bărbat de 49 de ani, din Pielești, ambii fiind transportați la UPU. Au fost găsiți pe stradă, din cauza temperaturilor scăzute. În data de 8 spre 9, la Secția de Poliție 3, un bărbat de 33 de ani pe care l-am dus la Vasiliada. Toți erau conștienți. Solicitările au crescut în data de 8 ianuarie cu 5%. Au fost vreo 74 de solicitări azi-noapte (duminică spre luni – n.r.), iar până la această oră (luni spre prânz – n.r.) mai sunt 30, deci vreo 100 de solicitări, în ultimele 24 de ore”, a declarat pentru Jurnalul Olteniei, Traian Măgală, director medical al SJA Dolj.

Politica