joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguța Vasilescu: Voi fi foarte prezentă, în următorii ani, indiferent cine va fi primar, în șantierele din Craiova

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, duminică, la Craiova, că va continua să monitorizeze lucrările din oraș și că va face vizite de lucru pe șantiere, indiferent cine va fi primar. De altfel, o astfel de vizită a fost făcută în weekend.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a susținut, duminică, la Craiova, o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că deși a renunțat la Primăria orașului, va continua să vină în vizită de lucru pe șantiere, indiferent cine va fi primar, lucru pe care, în weekend l-a și făcut.

“Am fost cu primarul interimar Mihail Genoiu şi viceprimarul Adrian Cosman pe şantiere şi vă asigur că le voi vizita în continuare. Am fost la spitalul municipal şi e finalizat în proporție de 80 la sută. Practic se lucrează la ultimul corp de clădire şi trebuie să vină aparatura şi mobilierul nou. Undeva în luna aprilie acest spital se va putea inaugura şi acolo vor fi mutate secțiile de la Filantropia care nu au fost renovate în ultimii patru ani ai mandatului meu”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul a mai afirmat că va face “naveta” între Craiova și București și că are mai multe obiective care ar urma să sprijine regiunea Oltenia în dezvoltare.

“Plecând din funcția de primar al Craiovei, dar rămânând totuși alături de localitate, cu domiciliul aici, cu copilul aici, la școală, mă interesează foarte mult această zonă, voi fi foarte prezentă, în următorii ani, indiferent cine va fi primar, în șantierele din Craiova. Voi încerca să ajut, de la București, cât pot de mult acest oraș.

Sunt lucruri care însă nu pot fi făcute din orașul Craiova și mă refer aici la Autostrada Craiova-Pitești. Este unul dintre obiectivele cu care toți parlamentarii din Oltenia pleacă la București; atragerea de investiții către zona Olteniei. Un alt obiectiv important pentru mine este asigurarea finanțării tutror construcțiilor pe care le-am promis atunci când am candidat a doua oară, adică sprijin de la Guvernul României așa cum am primit și eu în calitatea pe care am avut-o de primar în ultimii patru ani, legea salarizării unitare, foarte importantă pentru tot sistemul bugetar din România. Creșterea veniturilor tuturor cetățenilor acestei zone. Ați văzut, nu ne-a trebuit mai mult de o zi de la învestire ca să se simtă acest lucru în buzunarul pensionarilor, studenților și salariaților.

De asemenea, un obiectiv important este spitalul regional de la Craiova care în ultimul an a trenat, în sensul că nici măcar nu s-a demarat studiul de fezabilitate pentru această investiție prioritară pentru întreaga regiune Oltenia”, a mai spus Olguța Vasilescu.

“Administrația publică locală este blocată la nivelul întregii Românii”

Olguța Vasilescu a mai declarat că, la ora actuală, administrația publică din țară este blocată din cauza legislației care trebuie modificată.

Eu cred că orașul nostru a avut cel mai mare ritm de dezvoltare din toate orașele mari din România. Probabil am fi putut face mai multe dacă aveam legislația de partea noastră

Este foarte important ce vor face acum parlamentarii Doljului, care au pornit toți din administrația publică locală, oameni care știu ce înseamnă să lucrezi cu cetățeanul, să vrei să îi rezolvi problema, dar să te împiedice legea, oameni care să fi văzut cum există trei sau patru legi care se bat cap în cap, că trebuie să îți asumi foarte multe lucruri, gândindu-te de fiecare dată că poate să fie altcineva care să se gândescă la faptul că s-ar fi putut face și altfel. Pentru că legea îți permite trei-patru variante. Prioritatea noastră, a tuturor, va fi ca să ne aplecăm cu foarte mare atenție și asupra codului administrativ care va fi dezbătut în următoarea perioadă în Parlamentul României. Așa cum arată la ora actuală administrația publică locală vă spun, cu foarte mare simț de răspundere, că este blocată la nivelul întregii Românii. De luni de zile aproape niciun oraș din România nu a mai demarat vreo licitație pentru că legea achizițiilor publice, care s-a schimbat anul trecut și pe care noi am așteptat-o cu foarte mare interes spunând că este proastă, a fost aprobată mai proastă decât cea dinainte. După ce s-a ajuns în situația în care pentru lucruri de nimic, nu pentru corupție, să le fie imputați bani membrilor comisiilor de licitații, vă spun că la ora actuală nimeni nu mai vrea să-și asume răspunderea și nu putem bloca orașele. Va fi clar modificată toată legea administrației”, a afirmat ministrul.

Politica