joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Municipalul” severinean, fără încălzire

După ce au ieșit de pe teren din cauza terenului înghețat de la Târgu Mureș, jucătorii Pandurilor riscă să aibă parte de o suprafață de joc similară și la jocul de pe propriul teren

Liga I se va relua pe 4 februarie, iar CS Pandurii Târgu Jiu va disputa primul joc din acest an, în calitate de gazdă, pe Municipalul severinean, cu CSM Poli Iași. Deoarece a nins din abundență zilele trecute, iar zăpadă se anunță și în perioada următoare, suprafața de joc a stadionului de malul Dunării riscă să fie înghetață, fiindcă arena de 19.000 de locuri nu beneficiază de instalație de încălzire a terenului. LPF a introdus acest criteriu de licențiere de-abia în decembrie 2012, cu doar 6 luni înainte ca CS Turnu Severin să retrogradeze din prima ligă. Deoarece echipa locală s-a și desființat la scurt timp, Primăria Drobeta Turnu Severin, cea care are în administrare baza sportivă, n-a mai investit peste 200.000 de euro într-un sistem care să asigure gazonului o temperatură optimă pentru găzduirea unui joc de fotbal. Așadar, dacă va ninge sau vor fi temperaturi scăzute, CS Pandurii ar putea să părăsească din nou terenul de joc, așa cum a făcut-o și în etapa a XXI-a, la Târgu Mureș. Pe 18 decembrie 2016, echipa gorjeană, care era condusă la pauză cu scorul de 2-0, a refuzat să mai revină de la cabine. Pe 11 ianuarie 2017, Comisia de Etică și Disciplică din cadrul FRF va analiza cazul respectiv. Deși solicită reprogramarea jocului, CS Pandurii va pierde probabil jocul cu 3-0 și va fi amendată, dar riscă și depunctarea cu 3 puncte, pentru gestul nemaiîntâlnit în istoria primului eșalon fotbalistic din România. Mai există și varianta ca LPF să oblige CS Pandurii să joace meciurile considerate pe propriul teren, din luna februarie, pe un teren omologat pentru Liga I, nu pe unul care a primit doar derogare provizorie.

Mulțescu credea că la Severin nu-s probleme cu gazonul

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu aceeași problemă se confruntă și CSU Craiova, deoarece nici stadionul Extensiv nu beneficiază de instalație de încălzire a gazonului. Oficialii clubului oltean credeau că arena de la malul Dunării corespunde din acest punct de vedere. Dacă vor fi condiţii neprielnice de joc, cu temperaturi de sub zero grade Celsius, terenurile vor fi impracticabile, iar integritatea jucătorilor va fi pusă în pericol. La Craiova, Stadionul Extensiv nu are instalaţie de încălzire a gazonului, dar, din câte ştiu, stadionul de la Severin are!, a declarat, vineri, antrenorul Gheorghe Mulțescu, pentru presa centrală. CSU Craiova are programat primul meci din 2017 tot pe propriul teren, cu FC Voluntari.

Politica