sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Refuză să plece din cortul amplasat în stradă

O femeie, de 50 de ani, refuză să plece din cortul pe care l-a amplasat în stradă, petrecându-și noaptea în ger.

Polițiștii locali din Drobeta Turnu Severin au identificat, zilele trecute, trei oameni ai străzii pe care i-au dus la un adăpost special amenajat, astfel încât să nu petreacă noaptea în frig. O femeie, de 50 de ani, care doarme într-un cort amplasat pe o stradă din oraș, a refuzat însă ajutorul polițiștilor.

Femeia doarme pe străzi de aproape un an, de când banca a lăsat-o fără locuința achiziționată prin credit ipotecar. Ea fost angajată la fabrica de apă grea, însă în 2015 a fost concediată și n-a mai putut să-și achite ratele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noi nu avem cum să luăm pe cineva cu forţa de undeva. Săptămâna trecută am fost de trei ori la ea, am chemat şi ambulanţa, a refuzat să fie transportată la spital sau la adăpostul primăriei. Am putea să-i desfiinţăm cortul, dar ar fi o chestiune inumană, pe de altă parte ea nu este luată în evidenţă ca bolnavă psihic ca poţi să iei hotărâri în privinţa ei”, a spus, pentru adevărul.ro, şeful Poliţiei Locale Turnu Severin, Gheorghe Sfinţescu.

Nu putem să o luăm cu forţa de acolo. S-a discutat cu ea, a venit Ambulanţa, SMURD-ul, Poliţia Locală, i-am oferit locuinţă, dar a refuzat”, a declarat, pentru sursa citată, primarul Severinului, Marius Screciu.

 

Politica