joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nava sârbească, cu cinci marinari la bord, dezeșuată

UPDATE/ Nava a fost deblocată și remorcată până în Portul Drobeta Turnu Severin, unde va rămâne până dimineață.


 

O navă sârbească, la bordul căreia se află cinci marinari, a rămas, duminică seara, blocată pe Dunăre la gura râului Topolniţa.

Nava se afla ancorată în portul sârbesc Kladovo, când, din cauza vântului puternic parâmele acesteia s-au rupt, iar vasul a început să plutească în derivă şi s-a oprit pe un banc de nisip de la gura râului Topolniţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este o navă de pasageri care era pregătită pentru iarnă şi în portul sârbesc Kladovo s-au rupt parâmele. Nava a plecat pur şi simplu pe Dunăre şi s-a oprit pe un banc de nisip la gura râului Topolniţa. Nu o pot porni. Ţinem legătura cu membrii echipajului permanent. Ei nu pot părăsi nava dar au tot ce le trebuie. Le-am spus că dacă au nevoie de ceva, orice, să solicite şi noi le acordăm sprijinul. Acum bate vântul foarte tare, este gheaţă şi nu se poate interveni. Riscăm să se lovească între ele”, a declarat Andrei Stănişoară, prefectul judeţului Mehedinţi.

Căpitănia Portului Drobeta Turnu Severin şi Poliţia de Frontieră Mehedinţi supraveghează situaţia, urmând ca dimineaţă să intervină pentru deblocarea navei.

Circulaţia navelor pe Dunăre nu este afectată.

Politica