vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei

 

Consilierii locali au ales, joi, într-o şedinţă ordinară, primarul interimar al Craiovei, în persoana viceprimarului Mihail Genoiu. Aceştia ar fi putut avea de ales între cei doi viceprimari, adică şi pe Adrian Cosman, însă acesta a spus că nu doreşte să candideze şi l-a nominalizat pe colegul său. PNL a votat împotrivă, deoarece a considerat că s-au înşelat aşteptările electoratului de la alegerile locale din iunie, care a ales-o pe Lia Olguţa Vasilescu primar. Cu toate astea, Mihail Genoiu este primarul interimar al Băniei, cu 17 voturi pentru, 4 împotrivă şi 6 anulate, fiind 6 consilieri absenţi de la şedinţă. Cel mai probabil, craiovenii ar urma să aibă parte de alegeri locale anticipate în şase luni.

Consilierii locali ai Craiovei s-au reunit, joi, într-o şedinţă de îndată, pentru a vota, printre altele, primarul interimar al Băniei, odată cu demisia depusă de Lia Olguţa Vasilescu din această funcţie. Aceasta este, de miercuri, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, în Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

La începutul întâlnirii, preşedintele de şedinţă, Marin Traian Radu, a ţinut să îi mulţumească fostului primar Vasilescu pentru activitatea sa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În numele meu şi al colegilor de partid, vreau să mulţumesc doamnei primar pentru activitatea desfăşurată în municipiul Craiova şi îi urăm succes în noua activitate. Craiova a avut şi, în continuare, o să aibă nevoie de sprijinul doamnei actual ministru Lia Olguţa Vasilescu”, a spus preşedintele de şedinţă.

PNL, împotriva principiului, nu a viceprimarului

Consilierii locali ar fi avut posibilitatea să aleagă dintre cei doi viceprimari primarul interimar, însă Adrian Cosman a spus că nu doreşte să candideze şi că îl propune pe colegul său, Mihail Genoiu. După desfăşurarea votului, Flavius Sirop a spus că grupul de consilieri PNL va vota împotriva acestei opţiuni, nu că ar avea ceva cu Mihail Genoiu, ci pentru că sunt de părere că au fost înşelate aşteptările celor care au ales-o pe Lia Olguţa Vasilescu primar, în luna iunie.

Ținând cont de tot ce s-a discutat în vară, când am ales noi, craiovenii, cu toţii – noi nu l-am votat dar, până la urmă – , am avut parte de un primar aşa cum a dorit electoratul, ţinând cont de dorinţa aceea a electoratului, nu putem să susţinem înşelarea aşteptărilor electoratului. Până la urmă, ni s-a spus în toamnă că doamna primar candidează doar ca să tragă lista, nu va pleca la Bucureşti. Iată, acum, că ne trezim că avem o şedinţă de îndată ce a fost numită ministru. Nu zic, să fie într-un ceas bun, Craiova a dat un ministru, dar voinţa electoratului a fost înşelată şi noi, pentru acest motiv, am votat împotriva acestei nominalizări, fără nicio problemă personală cu domnul viceprimar Genoiu”, a spus Sirop.

Genoiu: „Îmi doresc să văd din ce în ce mai mulţi craioveni cu zâmbetul pe faţă”

După numărarea voturilor, Mihail Genoiu a devenit primarul interimar al municipiului Craiova, cu 17 voturi pentru, 4 împotrivă şi 6 anulate, pentru că 6 consilieri locali au absentat de la şedinţă. Genoiu le-a spus că îşi doreşte să vadă mai mulţi craioveni zâmbind, mulţumindu-i Olguţei Vasilescu pentru activitea depusă în perioada în care a fost primar.

Dacă îmi doresc ceva cu ardoare, îmi doresc să văd din ce în ce mai mulţi craioveni cu zâmbetul pe faţă. Mulţumesc colegului meu Adi Cosman pentru propunere, susţinere şi pentru încrederea pe care mi-a acordat-o şi dumneavoastră, tuturor celor care mi-aţi acordat votul şi încrederea dumneavoastră în această zi. Vreau să mulţumesc în mod special doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu, pentru tot ceea ce a făcut în această perioadă, pentru locul în care ne-a adus şi mai ales pentru faptul că a redat demnitatea şi mândria de a fi craiovean. Din ce în ce, aud mai mulţi oameni care vin în Craiova, care sunt stabiliţi sau care sunt plecaţi pentru o perioadă în alte părţi şi care încep să spună că sunt mândri să fie craioveni, lucru pe care nu îl mai auzisem în ultimul timp. Tenacitatea şi motorul pe care l-a reprezentat în această perioadă este recunoscut de toţi funcţionarii din primărie. Optimismul, dorinţa de a învinge şi dorinţa de a realiza au fost principalii factori care au făcut ca, în această perioadă, în oraşul Craiova să se realizeze lucruri pe care, altă dată, le credeam poveşti. Cred că este perioada în care diferenţa faţă de multe oraşe din ţară, care se dezvoltaseră destul de puternic în cei 22 de ani de la Revoluţie, a făcut să se reducă acest decalaj şi să avem din nou speranţa şi dorinţa de a lupta în a rămâne în primele oraşe din România”, a spus primarul interimar.

Mihail Genoiu a mai precizat că activitatea de până acum a administraţiei Vasilescu îl obligă atât pe el, cât şli pe consilieri şi pe craioveni, să continue ceea ce a fost început, dar şi să demareze proiecte noi şi necesare, aşteptate de craioveni.

Lucrul acesta ne obligă pe toţi craiovenii, pe noi în calitate de consilieri, pe mine ca primar interimar să continuăm acelaşi ritm accelerat de dezvoltare. Principalul lucru de care mă voi ocupa şi ne vom ocupa în perioada imediat următoare este stabilirea bugetului pentru anul 2017, priorităţile, lucru pe care îl vom face împreună, ne vom consulta la tot ceea ce înseamnă priorităţi. Pentru că sunt lucruri de mare amploare care trebuie terminate, cum este Spitalul „Filantropia” şi lucrări care sunt deja începute încă din cursul anul 2016 şi trebuie finalizate şi lucrări foarte importante pe care trebuie să le demarăm împreună în cursul anului 2017. Este vorba de Liceul „Carol I”, pe care toţi ne dorim să îl vedem altfel, e vorba de Opera Română, e vorba de sediile primăriei şi multe alte lucrări pe care, împreună, le vom demara în această perioadă. Pot să vă asigur de maximă transparenţă, pot să vă asigur de maximă corectitudine şi de un standard de calitate foarte ridicat”, a mai spus primarul interimar.

Mihail Genoiu este membru PMP Dolj, după ce UNPR a fost absorbit de partidul lui Traian Băsescu, însă Genoiu a declarat, pentru oltenasul.ro, că este în continuare membru UNPR deoarece fuziunea acestei formaţiuni cu PMP este contestată şi nu s-a definitivat. Genoiu a devenit viceprimar al municipiului Craiova în luna iulie 2013. Cel mai probabil, craiovenii ar putea să se aştepte la alegeri locale anticipate în şase luni.

Director nou la Salubritate

Totodată, în aceeaşi perioadă cu plecarea Elizei Peţa, director al SC Salubritate Craiova SRL, ca deputat în Parlamentul României, consilierii locali au votat şi numirea unui nou manager al societăţii. Este vorba despre Mihai-Vlad Butari, care ocupa, până joi, funcţia de director comercial al Salubrităţii.

Politica