joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

COD GALBEN de ninsori și viscol. Situația în Craiova și județ

UPDATE ora 14/ Consumatori rămași fără energie electrică: 1389 de consumatori au rămas fără energie elecrică, din localitățile Marșani, Cerat, Calopăr, Ciuperceni Vechi, Gogoșița, Segarcea, Brădești, Răcari. Se acționează cu 19 echipe de la CEZ pentru remedierea deficiențelor.


UPDATE ora 12/ Consumatori rămași fără energie electrică: 1093 de consumatori au rămas fără energie elecrică, din localitățile Marșani, Cerat, Calopar, Ciupercenii Vechi, Gogoșița . Se acționează cu 15 echipe de la CEZ pentru remedierea deficiențelor.


 

Echipele angrenate în activitatea de deszăpezire au acționat, începând din data de 5 ianuarie 2017, ora 21.30, și până pe 6 ianuarie 2017, ora 7.00, pentru degajarea zăpezii și combaterea poleiului, folosind 48 de utilaje și 489,2 tone de material antiderapant (sare industrială și nisip în amestec, clorură de calciu) pentru menținerea în stare de funcțiune a căilor publice de pe teritoriul municipiului Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe fondul atenționării cod galben sub care se află Craiova în intervalul 5 ianuarie 2017, ora 22.00-6 ianuarie 2017, ora 20.00, s-a intervenit inițial pentru combaterea poleiului atât în zonele de risc de pe teritoriul municipiului (intersecții, zone de pantă, sensuri giratorii și pasaje), pentru a preveni incidentele cauzate de apariția înghețului, cât și pe arterele, străzile secundare și aleile din toate cartierele Craiovei. Aproape 490 tone de material antiderapant (sare industrială și nisip în amestec, clorură de calciu) au fost împrăștiate pe străzile din municipiu în primele nouă ore de acționare. Ulterior, utilajele specializate au trecut la degajarea zăpezii depuse pe carosabil, astfel încât la primele ore ale dimineții traficul să se desfășoare în condiții normale.

„Facem apel la craioveni să parcheze doar în locuri special amenajate în acest sens pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze în condiții de siguranță”, a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

Începând din această dimineață, de la ora 6.00, 450 de lucrători din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Companiei de Apă Oltenia, RAT SRL și Termo Craiova SRL îndepărtează zăpada depusă pe trotuare, prioritare fiind stațiile de autobuz, căile de acces către instituții publice și spitale.

Având în vedere prognozele meteorologice, care prevăd, pentru următoarea perioadă, temperaturi negative care pot ajunge în Craiova până la -20 grade Celsius în timpul nopții, pentru a evita incintele cauzate de apariția înghețului, reamintim craiovenilor dar și agenților economici care dețin puncte de lucru pe teritoriul municipiului că, potrivit art 33, lit. k din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor care constituie contravenții, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu, depozitarea făcându-se, în cazul în care în zonă nu există spațiu verde, în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulația pietonală. Potrivit aceleiași prevederi, este interzisă degajarea zăpezii și a gheții pe partea carosabilă.

De asemenea, proprietarii și chiriașii au obligația, conform art 4 (1) lit. b din cadrul Regulamentului sus-menționat, să înlăture sloiurile de gheață (țurțuri) formate la streșini.

 

 

 

 

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la nivelul județului Dolj situația este următoarea:

  1. Drumuri Naţionale: S-a acţionat cu 59 utilaje, folosindu-se 650 tone material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt drumuri închise.

  2. Drumuri Judeţene: S-a acţionat cu 68 utilaje, folosindu-se 298 tone material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt drumuri închise.

  3. Serviciul Salubritate: Pe străzile şi bulevardele din mun. Craiova s-a acţionat cu 48 utilaje, folosindu-se 487 tone material antiderapant şi 2200 kg clorură de calciu. Se circulă în condiţii de iarnă.

  4. Consumatori rămași fără energie electrică: 5032 de consumatori au rămas fără energie elecrică, din localitățile Mârșani, Cerăt, Giurgița, Lipovu și Calopăr. Se acționează cu 13 echipe de la CEZ pentru remedierea deficiențelor.

„Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, se asigure sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.”- ISU Dolj

 

Politica