vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii Augustin Jianu și Florin Jianu, aviz favorabil pentru funcțiile de miniștri

 

Doi olteni au primit, până în prezent, aviz favorabil în Comisii pentru funcțiile de miniștri. Este vorba despre craioveanul Augustin Jianu și slătineanul Florin-Nicolae Jianu,

Augustin Jianu, propus ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în vârstă de 30 ani, este absolvent al Liceului de Informatică „Ștefan Odobleja” din Craiova (2005). Ulterior, a urmat cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii „Politehnica” din Bucureşti obţinând licenţa de inginer în automatică şi informatică aplicată.

Augustin Jianu a fost consilier al ministrului pentru Societatea Informaţională în perioada august 2012-mai 2014, iar din mai 2014 este director general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică — CERT-RO, instituţie publică, cu personalitate juridică, înfiinţată prin Hotărâre de Guvern în 2011, ca structură independentă de expertiză şi cercetare-dezvoltare în domeniul protecţiei infrastructurilor cibernetice, în coordonarea Ministerului pentru Societatea Informaţională.

Policlinica Buna Vestire Craiova

florin-jianuFlorin-Nicolae Jianu, propus ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, are 40 de ani şi este din Slatina.

A urmat cursuri de master la Școala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Management (1999-2001) şi cursuri de management proiecte europene la Școala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (2005-2007), potrivit site-uluiwww.cdep.ro.

A fost preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (2008-2016) şi vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), notează Agerpres.

În aprilie 2016 a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, iar între 5 martie şi 13 decembrie 2014 a deţinut funcţia de ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism în Cabinetul Ponta III.

La 10 iunie 2016 a fost ales vicepreşedinte al Uniunii Europene a Artizanatului şi IMM-urilor — European Association of Craft, Small and Medium-sized Enterprises (UEAPME).

Politica