vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tătaru: Sunt convins că nu vom retrograda

 

Echipa antrenată de Petre Grigoraş a început campania de transferuri cu fundaşul de 27 de ani, Ionuţ Tătaru. Jucătorul originar din localitatea gorjeană Turceni a evoluat în toamnă la liderul din C5, FC Hermannstadt Sibiu. Într-un interviu acordat pentru Jurnalul Olteniei, Tătaru a vorbit despre revenirea la Pandurii.

 

Reporter: De ce ai lăsat Sibiul, cu care aveai şanse mari să promovezi la vară în liga secundă, pentru o echipă ameninţată cu falimentul, care riscă să retrogradeze din primul eşalon şi să se desfiinţeze?

Tătaru: În primul rând, nu poţi refuza Liga I. A contat şi faptul că revin la echipa din judeţul natal. Personal, eu sunt convins că Pandurii se va salva de la retrogradare, chiar dacă pierde în iarnă mai mulţi titulari. Refuz că cred că Pandurii, o echipă care a fost vicecampioana României, se va desfiinţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ce gânduri ai revenit la Pandurii, după 5 ani?

Am venit cu sufletul. Știu că echipa trece printr-un moment delicat, dar mi-am dorit să mă întorc acasă, la clubul la care am debutat în Liga I. Voi face tot ce depinde de mine să jucăm şi din sezonul viitor pe prima scenă. Eu am încredere că vom termina campionatul pe un loc care să ne permită menţinerea în Liga I.

Unde ţi-ai dori să joace Pandurii din primăvară, la Motru sau la Severin?

La Târgu Jiu e casa noastră, dar pâna la a fi gata noul stadion, eu mi-aş dori să jucăm în continuare la Drobeta Turnu Severin. Am mai evoluat pe acel stadion, pe când Severinul avea echipă locală în Liga I şi m-am simţit bine. Sunt condiţii bune, însă nu vin spectatorii la stadion. Sunt de acord şi cu varianta Motru, fiindcă am avea suportul publicului, care de multe ori te împinge spre victorie.

Cum crezi că va arăta Pandurii în primăvară?

Nu ne va fi uşor în în play-out. Punctele se vor înjumătăţi şi toate echipele aflate în subsolul clasamentului speră să se salveze. Eu cred că vom avea totuşi rezultate bune. Echipa are mulţi jucători talentaţi, de la Pandurii II, care ne pot ajuta. Cred că vor rămâne şi o parte dintre jucătorii cu experienţă. Nu cred că se va schimba radical lotul şi am încredere că domnul Grigoraş poate reconstrui această echipă.

 

Politica