vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vătăjelu merge la Sparta Praga

 

Fotbalistul Craiovei a efectuat deja vizita medicală şi urmează să semneze contractul până la finalul lui 2016

Unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei în acest campionat, Bogdan Vătăjelu este aproape de a face un pas important în cariera sa de fotbalist. Fundaşul şi în acelaşi timp căpitanul CSU Craiova este dorit de către una dintre puterile fotbalului ceh, Sparta Praga, care l-a chemat deja pe Vătăjelu să treacă prin testele medicale. Jucătorul a fost prezent, ieri, în Praga penru a efectua controalele necesare înainte de a semna contractul oficial cu echipa cehă, ceea ce ar trebui să se întâmple până la finalul acestui an. În urma acestui transfer, clubul craiovean ar trebui să primească o sumă de 1,3 milioane de euro, reprezentând o afacere destul de bună în termeni financiari pentru echipa manageriată de Marcel Popescu, care l-a cumpărat pe Vătăjelu de la Metalul Reşiţa, în urmă cu doi ani, doar cu 250.000 de euro.

„E o echipă care a jucat în Liga Campionilor, în preliminarii, este o echipă serioasă, o echipă puternică. E un transfer bun pentru toată lumea. În Europa nu sunt mulţi fundaşi la fel ca el, aşa ofensivi. În afară de Marcelo, care este unul dintre cei mai buni, dar să facă faza de apărare şi să fie şi ofensiv, poate şi Jordi Alba. Sigur, am mai văzut şi la PSG, am mai văzut prin Anglia, dar este un jucător care poate să ajute foarte mult echipa. Este unul dintre cei mai ofensivi fundaşi, asta nu înseană că nu are deficienţe pe care ar trebui să le rezolve. Sper chiar să reuşească un transfer la o echipă mai bună pe viitor”, a declarat antrenorul Craiovei, Gigi Mulţescu pentru Dolcesport, referitor la transferul lui Vătăjelu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sparta Praga se află în acest momet pe locul trei în campionatul Cehiei, cu 32 de puncte, la patru lungimi de undă sub liderul Plzen. Sparta activează şi în Liga Europa, unde va întâlni în şaisprezecimi formaţia FK Rostok. Cu o istorie scrisă încă din anul 1893, noua echipă a lui Vătăjelu are în palmares 33 de titluri naţionale, 14 Cupe ale Cehiei, două Supercupe şi o semifinală de Cupa Campionilor Europeni.

 

Politica