sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Pensiunile de pe Clisura Dunării sunt full de Revelion

 

Ciorba de somn, saramura de crap, peisajul mirific al Dunării din zona Cazanele Mari şi Cazanele Mici, ospitalitatea gazdelor şi alte surprize, atrag ca un magnet turiştii către pensiunile de pe Clisura Dunării. Chiar şi acum în perioada de iarnă e forfotă mare iar pregătirile sunt în toi. Cu greu se mai mai pot găsi locuri disponibile pentru Revelion. Din verificările noastre toate cele 26 de locuri de cazare de la ,,Melba” au fost rezervate. Nici la pensiunea ,,Doina” nu mai sunt locuri libere de Revelion. Chiar dacă pachetul de 3 zile all-inclusive a costat 1.500 de lei de persoană, toate cele 12 locuri de cazare de aici au fost rezervate de multă vreme. Şi Casa Marina, casă de vacanţă situată pe Clisura Dunării a fost rezervată integral pentru Revelion, încă din vară.

melbaPensiunile de pe Clisura Dunării din judeţul Mehedinţi nu duc lipsă de clienţi în perioada sărbătorilor de iarnă. Locurile disponibile din majoritatea unităţilor turistice la care ne-am interesat au fost ocupate în totalitate, rezervările făcându-se din timp. Aici vin să petreacă de Crăciun şi de Revelion oameni din Timişoara, din Craiova, din Bucureşti, chiar şi de peste hotare. Cel mai mult îi atrage Dunărea, cu liniştea şi peisajele ei mirifice, ciorba de peşte şi saramura de peşte şi de ce nu ospitalitatea gazdelor de aici. Andrei Păuleţu, reprezentantul pensiunii ,,Melba”, o pensiune situată în Golful Dubovei, între Cazanele Mari şi Cazanele Mici ne-a povestit că specialitatea casei este saramura de şalău şi de crap precum şi ciorba de somn, însă mai există multe alte puncte de atracţie pentru turişti. Este vorba de plimbări cu barca pe Dunăre, excursii la Chipul lui Decebal sau la Mănăstirea Mraconia, drumeţii pe traseele montane Ciucaru Mic şi Ciucaru Mare.

,,De Crăciun nu organizăm, dar de Revelion e totul ocupat la noi de câteva săptămâni. Avem în total 26 de locuri de cazare şi 10 camere. Rezervările au fost făcute din timp. Pachetul de Revelion a costat 600 de lei de persoană, 3 nopţi cazare, mic dejun inclus plus masa de Revelion şi cina de Sfântul Vasile. Meniul de Revelion este alcătuit din friptură de curcan şi porc, sarmale, gustare rece, sucuri, băuturi, apă minerală. Specialitatea casei la noi, ca la toate pensiunile de aici, este peştele, mai precis ciorba de peşte, saramura de peşte, friptura de peşte. Avem căldură în camere,curăţenie impecabilă, apă caldă, televizoare, tot ce trebuie!”, ne-a declarat reprezentantul pensiunii,,Melba”, Andrei Păuleţu. ,,Avem şi clienţi fideli, avem şi oameni ce ne calcă pragul pentru prima dată. Cred că mulţi s-au săturat de munte şi vor altceva. Vor liniştea Dunării, alt peisaj, departe de griji şi aproape de natură. Asta cred eu”, ne-a mai spus Andrei Păuleţu de la pensiunea ,,Melba”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și la pensiunea ,,Doina” sunt toate locurile ocupate

O altă pensiune turistică de pe Clisura Dunării este pensiunea ,,Doina”. Nici aici nu mai sunt locuri de Revelion. Toate cele 12 locuri au fost rezervate din timp. Pachetul de 3 zile este all-inclusive şi a costat 1.500 de lei de persoană. ,,Nici noi nu organizăm de Crăciun. De Revelion avem însă toate cele 6 camere ocupate. În total sunt 12 locuri. Pachetul de 3 zile este all-inclusiv. Avem 2 mese festive cu 4 feluri de mâncare plus băutură şi desert în noaptea de 31 şi a doua zi la prânz. În restul zilelor meniul este cu 2 feluri de mâncare, de regulă la consultare cu clientul. Adică îi întrebăm pe turiştii noştri ce ar dori să mănânce şi le pregătim ce doresc. Saramură de peşte, friptură de peşte, ciorbă de peşte, poate porc, poate curcan, avem de toate”, ne-a declarat patroana pensiunii ,,Doina”, Doina Semen. Doamna Semen ne-a mai spus că în urmă cu 2 ani a organizat aici un carnaval foarte simpatic în care oaspeţii s-au costumat în diverse personaje şi au dansat şi s-au distrat până dimineaţa.,,Poate facem iar un carnaval ca acum 2 ani dacă oamenii vor , poate organizăm plimbări pe Dunăre, poate excursii în zonă. Dacă este vremea nefavorabilă se poate juca în camere diferite jocuri, şah, table remy. Există şi clienţi care după servirea mesei merg în cameră la odihnă, să-şi încarce bateriile” ne-a mai spus Doina Semen de la pensiunea ,,Doina”.

Casa Marina, situată pe Clisura Dunării, la Eşelniţa a fost rezervată integral, pentru Revelion, încă din vară. Casa de vacanţă dispune de cinci camere duble superioare şi trei apartamente.

Este un singur grup care şi-a făcut rezervare încă din vară, pentru patru nopţi. La noi beneficiază de toate facilităţile. Avem apă caldă, căldură, bucătărie. Fiecare cameră dispune de baie proprie, frigider, televizor, acces internet wireless. Afară este zonă pentru grătar şi piscină pentru cine are curaj să facă baie la temperaturi cu minus. Casa noastră de vacanţă este situată la înălţime, iar priveliştea este impresionantă”, a declarat Raluca Anghel, de la pensiunea Casa Marina.

Pentru închirierea camerelor la Casa Marina fiecare persoană a plătit câte o sută lei pe noapte.

 

Politica