joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveanul care a vrut să mituiască doi polițişti de la Rutieră cu 600 de lei, la un pas de sentința definitivă

 

Craioveanul, de 37 de ani, prins la începutul lunii aprilie încercând să mituiască doi poliţişti cu 600 de lei pentru a scăpa de dosar penal şi condamnat în septembrie la 1 an şi 9 luni închisoare cu executare a formulat apel. Curtea de Apel Craiova a amânat, luni, pronunțarea sentinței definitive pentru luna februarie, însă craioveanul face sărbătorile de iarnă în arest la domiciliu.

Reamintim că reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, anunţau că, miercuri, 6 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acţiona pe Calea Bucureşti din municipiul Craiova, a oprit pentru control un autoturism BMW, la volanul căruia a fost identificat Eugen Polima, de 37 de ani, din Craiova. Poliţiştii rutieri au constatat, în urma verificărilor efectuate, că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din 2 aprilie 2016, astfel că autoturismul nu era înmatriculat în circulaţie. Cei doi poliţişti, inspector de poliţie Pupăză Ionuţ şi agent principal Matei Elvis, i-au adus la cunoştinţă conducătorului auto că pe numele său vor întocmi dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale, împrejurare în care craioveanul, de 37 de ani, a încercat să le ofere diferite sume de bani pentru a nu i se întocmi documentaţia necesară cercetării penale. „Având în vedere aceste aspecte poliţiştii au informat imediat conducerea Inspectoratului şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, astfel fiind organizată prinderea în flagrant a bărbatului, de 37 de ani, în momentul în care oferea poliţiştilor 600 lei”, a declarat, la momentul respectiv, agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Craioveanul a fost dus de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie la Parchetul de pe lângăTribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, care a emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele său mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru dare de mită. Cei doi poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, inspector de poliţie Pupăză Ionuţ şi agent principal Matei Elvis, au fost felicitaţi de conducerea IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După o lună petrecută în spatele gratiilor, în arest preventiv, mai exact pe 23 mai a.c., magistraţii craioveni au admis solicitarea inculpatului şi l-au plasat în arest la domiciliu (hotărârea rămânând definitivă la Curtea de Apel Craiova pe 25 mai a.c.). Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Eugen Polima pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, dosarul fiind înregistrat pe 28 aprilie la Tribunalul Dolj. Cauza a fost analizată în camera preliminară, iar o lunămai târziu, atunci când a ajuns în arest la domiciliu, dosarul a ieşit din camera preliminară: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 220/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul Polima Eugen, trimis în judecată pentru infracţiunile de dare de mită prevăzută de art. 290 NCP cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat prev. de art. 334 alin. 1 NCP, cu aplicarea art. 38 alin. 1 NCP, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Polima Eugen. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.05.2016”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

Vineri, 30 septembrie a.c., procesul s-a încheiat la pe fond. Inculpatul a fost găsit vinovat, fiind condamnat la o pedeapsă totală de un an şi 9 luni închisoare cu executare: „Urmează ca inculpatul POLIMA EUGEN să execute în final pedeapsa principală rezultantă de un an şi 9 luni închisoare cu executare în regim de detenţie. În baza art. 399 alin. 1 C.p.p. menţine măsura arestului la domiciliu privind pe inculpatul POLIMA EUGEN. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. a C.p.p. şi art. 72 C.p. deduce din pedeapsa închisorii aplicatăinculpatului POLIMA EUGEN durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la 6.04.2016 la zi. În temeiul art. 112 alin. 1 lit. b C.p. şi art. 290 alin. 5 C.p. dispune confiscarea specială de la inculpatul POLIMA EUGEN a sumei de 600 lei, ridicată de la acesta şi consemnată la CEC Bank pe numele inculpatului. Obligă pe inculpatul POLIMA EUGEN la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.09.2016”, se arată în hotărârea Tribunalului.

Inculpatul a declarat apel, iar luni, 19 decembrie a.c., la primul termen, Curtea de Apel Craiova a admis solicitarea avocatului craioveanului şi a dispus amânarea soluționării cauzei pentru 9 februarie 2017.

 

Politica