vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Goana după cumpărături. Pregătirile pentru sărbători sunt în toi

 

Au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun, iar „febra” cumpărăturilor, goana după cadouri este în toi. Craiovenii şi-au făcut listele pentru cumpărături şi au dat năvală în pieţe şi supermarketuri pentru a-şi umple coşurile cu cele necesare pentru masa de Crăciun. Odată ajunşi la piaţă, preţurile nu-i prea atrag pe cei mai mulţi, aşa că, lista pentru masa de sărbători, se mai ajustează.

Ne-am făcut o listă de acasă, dar cred că nu o să cumpărăm tot ce avem aici. Sunt nişte preţuri…Am cumpărat o jucărie pentru copil, că trebuie să vină Moşul, carne de porc, ardei gogoşar şi castraveţi muraţi pentru salată, facem şi nişte sarmale, mâncare tradiţională, ca fiecare. Am cheltuit vreo 200 de lei până acum şi nu am luat mai nimic”, a spus o craioveancă aflată la cumpărături în Piaţa Centrală din Craiova.

Mai avuţi sau cu venituri modeste, cu toţii găsesc în preajma sărbătorilor câţiva lei pentru o fleică de porc, caltaboşi sau cozonac.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peste 400 de lei am cheltuit până acum, suntem 4 persoane şi nu am luat decât strictul necesar. De la muncă scap târziu seara şi nu mai găsesc produse de calitate în piaţă. Astăzi am o zi liberă şi vreau să mai cumpăr din ce mai îmi trebuie pentru Crăciun. Acum ne pregătim pentru Crăciun că apoi trebuie să facem cumpărături şi pentru Anul Nou. Nu ne permitem să cumpărăm foarte multe. Facem şi noi unu, doi cozonaci, o prăjitură, salată de boeuf, carne de porc cumpărăm atunci mai aproape ca să fie proaspătă, portocale, banane…Nu mare lucru, că nu ne permitem mai mult”, a spus o altă gospodină.

Pe lângă carne şi mezeluri, craiovenii au adăugat în coşurile de cumpărături şi alte produse: cozonaci, vin, prăjituri, sucuri, apă şi bere din belşug.

Ia uitaţi-vă ce preţuri sunt: cotletul de porc 18,50 lei, muschiuleţul de porc 27 lei, ceafă feliată 15 lei, pulpă de porc 15,90 lei, cârnaţi proaspeţi 14,90 lei, carne tocată 13,50 lei. Iau şi eu o bucată de carne, mi-o bag acolo în congelator, o scot de Craciun şi asta e. Din pensia mea ce să iau mai întâi, medicamentele sau carnea?”, a spus o bătrână care stătea la rând la măcelărie.

Ca în fiecare an, cu câteva zile înainte de sărbătorile de iarnă, măcelăriile devin neîncăpătoare, iar pieţele şi supermarketurile sunt supraaglomerate la sfârşit de săptămână. Cei mai mulţi se înghesuie să cumpere din hipermarketuri, acestea fiind locurile preferate de cumpărături când vine vorba de produse de larg consum. Craiovenii preferă aceste magazine pentru preţurile mai mici, dar şi pentru faptul că găsesc tot ce au nevoie într-un singur loc.

Mai bine mă duc în hipermarket, pentru că ştiu că acolo găsesc tot ce-mi trebuie, nu mai trebuie să alerg prin oraş. Iau de pe raft ce-mi trebuie, plătesc şi plec. Scutesc şi timp şi bani, pentru că în hipermarket sunt mult mai ieftine”, a spus o altă craioveancă.

Nici rugăminţile înaintate moşului nu sunt uitate în această perioadă. Jucăriile pentru desaga lui Moş Crăciun, reprezintă o altă gaură în bugetul părinţilor.

Pentru băiat am cumpărat un trenuleţ cu baterii, 45 de lei a costat. Asta i-a scris moşului că îşi doreşte, iar pentru feţiţă am luat o păpuşă, 25 de lei. Am văzut că e mai ieftin la piaţă faţă de ce am văzut în alte părţi”, a spus o mămică.

 

Politica