joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilierii judeţeni primesc laptopuri noi

 

Consiliul Judeţean Dolj a atribuit licitaţia pentru cele 40 de laptopuri, dintre care mare parte urmează să ajungă la consilierii judeţeni. Preţul pentru un laptop a scăzut de la 5.000 de lei bucata, valoarea estimată de CJ Dolj, la circa 3.900 de lei. În ceea ce priveşte echipamentele din fostul mandat, toate au fost returnate de către foştii consilieri judeţeni, după cum a transmis autoritatea judeţeană într-un răspuns oficial.

Consiliul Judeţean Dolj a cumpărat 40 de laptopuri, dintre care 37 urmează să ajungă la consilierii judeţeni. Contractul a fost atribuit în data de 14 decembrie către firma Net Brinel SA din Cluj-Napoca, contra sumei de 154.840 de lei fără TVA din bugetul propriu al judeţului, faţă de valoarea estimată de 200.000 de lei a contractului. În urma unui calcul simplu, valoarea unui laptop ajunge la 3.871 de lei fără TVA. La licitaţie se înscriseseră şapte ofertanţi.

Tastatură cu protecţie la lichide

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform cerinţelor tehnice, laptopurile vor avea, printre altele, procesor de ultimă generaţie şi sistem de operare Windows 10, iar ca accesorii, un laptop va fi însoţit de mouse wireless şi de geantă. Printre cele mai interesante specificaţii este aceea că laptopurile trebuie să aibă tastatură iluminată şi cu protecţie la lichide.

Încă de acum câteva luni, la o şedinţă de consiliul judeţean, preşedintele Ion Prioteasa i-a anunţat pe consilieri că vor avea parte de o „surpriză” şi că instituţia le va cumpăra acestora câte un laptop. Și în urmă cu câţiva ani, CJ Dolj a mai făcut achiziţii de acest gen, însă consilierii nu prea apăreau cu laptopul în cadrul şedinţelor. Aceştia spuneau fie că softurile instalate pe calculatoarele portabile nu sunt actualizate, fie că le este greu să ia laptopurile cu ei la şedinţe, fie că nu le aduceau la şedinţe pentru că nici ceilalţi colegi nu făceau asta.

Echipamentele din vechiul mandat, returnate

Pe de altă parte, conform unui răspuns transmis în luna octombrie către Jurnalul Olteniei, în urma unei solicitări oficiale, reprezentanţii CJ Dolj au explicat că toate materialele pe care consilierii din fostul mandat le-au primit au fost returnate.

Ca urmare a solicitării dumneavoastră adresată Consiliului Judeţean Dolj în baza Legii numărul 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public şi înregistrată cu numărul 35/17523/14.09.2016, vă precizăm că toţi consilierii din mandatul trecut au predat echipamentul primit, respectiv laptop, telefon, stick memorie”, au transmis reprezentanţii CJ Dolj.

Politica