sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia: 33 de persoane au murit după ce au băut ulei de baie cu antigel, pe post de „alcool ieftin”

Cel puţin 33 de persoane au murit în oraşul siberian Irkstuk după ce au băut ulei de baie parfumat care conţine un alcool toxic, au anunţat luni autorităţile ruse, citate de site-ul cotidianului Le Figaro, informează gandul.info.

În total, 54 de persoane s-au prezentat la spital în cursul weekendului după ce au băut un lichid care ar fi ulei de baie parfumat cu păducel. Treizeci şi trei dintre ele au decedat, a anunţat într-un comunicat Comitetul rus de anchetă.

Potrivit autorităţilor, pe eticheta acestui produs scrie că nu poate fi ingerat deoarece conţine metanol, o substanţă toxică folosită ca antigel, însă care este unori „consumată pe post de alcool” pe motiv că are un preţ scăzut. Două persoane au fost arestate în urma incidentului, iar percheziţii au loc în magazinele unde au fost vândute aceste produse, au anunţat anchetatorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apa de colonie de calitate inferioară şi loţiunile care conţin alcool sunt vândute fără restricţiile care se aplică băuturilor spirtoase, şi sunt uneri consumate de ruşii săraci.

Politica