sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noul Parlament al României, convocat mâine. Miercuri și joi, consultări pentru desemnarea premierului

Săptămână importantă pentru Romania. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat marţi, 20 decembrie, noul Parlament, urmând ca în zilele următoare să aibă loc consultări cu partidele politice pentru desemnarea noului premier, scrie Mediafax.

Luni, 19 decembrie, este ultima zi din mandatul parlamentarilor aleşi în urmă cu 4 ani. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor se reuneşte pentru a marca finalul mandatului dar şi pentru a lua act de demisia liderului PSD Liviu Dragnea din Parlament, gest pe care acesta l-a făcut cu scopul de a nu beneficia de pensie specială.

Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat că şedinţa din data de 19 decembrie va fi ultima din acest mandat, iar scopul este de a lăsa „lucrurile în ordine pentru următorul Parlament”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pe ordinea de zi mai avem şi demisia domnului preşedintele Dragnea şi alte materiale pe final de mandat”, a declarat Iordache.

În paralel, Centrul de primire pentru deputaţii nou aleşi (legislatura 2016 – 2020) se va deschide luni, 19 decembrie, la ora 10.00. Acesta va funcţiona în fiecare zi, până la finalizarea procedurilor legale. În această perioadă, deputaţii vor îndeplini toate formalităţile necesare preluării mandatului de parlamentar: completarea şi depunerea fişei deputatului, a declaraţiei pe propria răspundere privind calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii, dacă este cazul, precum şi un Curriculum Vitae. Totodată, conform Legii 176/2010, deputaţii pot depune declaraţiile de avere şi interese, termenul fiind însă de 30 de zile din momentul validării. De asemenea, aceştia vor completa o fişă pentru evidenţa unitară a deputaţilor în viitoarea legislatură şi vor primi informaţiile necesare despre structurile instituţiei şi atribuţiile specifice ale fiecăreia, pentru a putea beneficia de suportul necesar îndeplinirii mandatului de parlamentar.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlament, după care va chema partidele care au intrat în Legislativ la consultări pentru formarea noului guvern.

„Voi convoca noul parlament, pentru marţi, 20 decembrie, ora 12:00, iar pentru miercuri, 21 decembrie, şi joi voi convoca consultări cu partidele politice”, a declarat Klaus Iohannis.

Politica