joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipamente noi pentru pompierii olteni

O autospecială pentru transport efective la intervenţie şi o autospecială pentru deplasarea grupei operative la locul intervenţiei sunt cele mai noi echipamente care au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt, transmite ISU Olt printr-un comunicat de presă.

Autospeciala pentru transportul pompierilor la locul intervenţiei a fost achiziţionată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul proiectului „Răspunsul eficient salvează vieţi II”, iar autospeciala pentru muncă operativă a fost achiziţionată din bugetul propriu al ISU Olt.

Autospeciala pentru transportul efectivelor la locul intervenţiei are capacitate de 16 locuri pe scaune plus şofer. Aceasta poate fi folosită pentru transportul echipajelor de salvatori către zonele afectate de inundaţii, înzăpeziri sau incendii. De asemenea, în cazul producerii unui seism care să afecteze o altă zonă din ţară, forţele dislocate din cadrul ISU Olt se pot deplasa cu ajutorul microbuzului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autospeciala pentru muncă operativă, va fi destinată deplasării efectivelor care fac parte din grupa operativă constituită la nivelul inspectoratului, la intervenţiile complexe.

Ambele echipamente vor intra în dotarea inspectoratului şi pot fi utilizate de toate structurile şi subunităţile ISU Olt.

Detalii despre proiect

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) deţine calitatea de aplicant în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieţi II, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este Dezvoltarea capabilităţilor de salvare a vieţii populaţiei şi creşterea gradului de protecţie, prin eficientizarea capacităţii de răspuns în caz de dezastre”. Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc creşterea capacităţii de răspuns la dezastre: inundaţii, alunecări de teren, incendii, şi creşterea eficienţei intervenţiilor în zonele greu accesibile, prin dotarea cu echipamente şi mijloace tehnice moderne.

Proiectul se va derula în perioada 2.09.2016 31.05.2017 şi are un buget total de 110.365.921 de lei (24.507.788 euro). Principalele beneficii ale implementării proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieţi II” constă în creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi optimizarea intervenţiilor specifice prin acoperirea deficitului de autospeciale, utilaje şi echipamente, completarea şi înlocuirea celor uzate sau cu norma de funcţionare depăşită, precum şi perfecţionarea sistemului de pregătire a personalului care execută, misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic sau în zonele afectate de inundaţii, alunecări de teren şi incendii.

Politica