sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţiul îşi va premia medaliaţii

Direcţia Judeaţeană de Tineret şi Sport Mehedinţi va premia, astăzi, cei mai buni 10 sportivi ai anului, legitimaţi la cluburile din Mehedinţi

Prezidată de directorul DJTS Mehedinţi, Gabriel Răceanu, festivitatea va începe la ora 11 şi va fi organizată tot în sala de protocol a Școlii Generale nr.7 „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin. La fel ca în ultimele decenii, cei mai buni sportivi ai Mehedinţiului provind de la secţiile nautice ale CSS Orşova. După toate probabilităile, marele premiu va reveni, în 2016, bănăţeanului Marius Milu, care, în vară, a devenit campion mondial şi european de juniori, în proba de canoe 4 x 500 m. Din toamnă, o dată cu încheierea junioratului, Milu s-a transferat la CS Steaua Bucureşti, pentru care n-a apucat să participe încă la competiţiile oficiale. De altfel, în luna iunie, Federaţia Română de Kaiac-Canoe a fost suspendată, pe o perioadă 1 an, din toate competiţiile, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj. Fostă componentă a CSS Orşova, pentru care a devenit, în 2013, campioană mondială de juniori în proba de kaiac 2 x 500 m, moldoveanca Elena Meroniac (CS Steaua Bucureşti) a primit, recent, o sancţiune de 2 ani!

4 sportivi şi-au împărţit trofeul în 2015

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul trecut, DSTJ Mehedinţi a acordat premiul de cel mai bun sportiv al judeţului la 4 juniori de la CSS Orşova! Astfel, titlul a fost împărţit de moldovencele Elena Logofătu şi Nicoleta Paşcanu, ambele medaliate cu argint, atât la Campionatul European pentru canotaj, cât şi la Campionatul Mondial, în proba de dublu vâsle, alături de constănţeanul George Vasile, care a cucerit aceleaşi medalii, dar la kaiac-canoe. Aceeaşi distincţie, de cel mai bun sportiv al Mehedinţiului, a primit-o şi suceveanca Ancuţa Bodnar, medaliată cu aur la Campionatul Mondial de juniori , în dubla de 4 vâsle. Dacă primii 3 au încheiat junioratul în 2015 şi s-au transferat la Dinamo Bucureşti, canotoarea Bodnar a rămas la Orşova şi se va regăsi şi în 2016 în topul celor mai buni sportivi ai Mehedinţiului. Pentru performanţe lor remarcabile, aceştia au primit, anul trecut, din partea DJTS doar 1.500 lei, impozabili!

Ultima dată când acest titlu a revenit unui sportiv originar din Mehedinţi s-a întâmplat în 2013 şi a fost cucerit de Elena Florida Ciută. Sportivă descoperită în comuna Floreşti devenise campioană mondială de juniori, în proba de kaiac 2 x 500 m, alături de Elena Meroniac.

 

Politica