Începe distribuirea alimentelor pentru persoanele aflate în situaţii de risc social

Date:

Primăria Craiova a început, din data de 12 decembrie 2016, distribuirea pachetelor cu alimente oferite din fondurile bugetului local, către categoriile de persoane aflate în situaţii de risc social din Bănie.

Conform unui comunicat de presă emis luni de municipalitate, pachetele vor conţine următoarea cantitate de alimente: 2 litri ulei, 2 kilograme zahăr, 2 kilograme de făină, 1 kilogram de orez, 1 kilogram de mălai.

Produsele se vor distribui către beneficiarii din cele cinci categorii cele mai defavorizate, respectiv: persoane cu handicap, adulţi şi copii, neinstituţionalizate; şomeri care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă, potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii cu pensii, sau după caz, cu pensii, indemnizaţii şi alte venituri cumulate până la 500 lei/ lună; persoane beneficiare de venit minim garantat; persoane fără venituri care au vârsta peste 60 de ani.

Distribuirea, pe zile

Distribuirea produselor alimentare se face în funcţie de listele transmise de către Casa Judeţeană de Pensii Dolj, D.G.A.S.P.C. Dolj, A.J.O.F.M. Dolj, listele întocmite în baza cererilor depuse de persoanele fără venituri cu vârsta peste 60 de ani şi lista persoanelor beneficiare de venit minim garantat aflate în evidenţa autorităţii locale. Distribuirea alimentelor se face în spaţiul cu destinaţia de Sală de sport situat în incinta Şcolii nr.32 – Alexandru Macedonski din Craiova, str. Aleea Castanilor nr. 4, de luni până vineri, între orele 8:00-16:30 după cum urmează: în datele de: 12.12 – 13.12.2016 de la litera A-C; în datele de: 14.12 – 15.12.2016 de la litera D-L; în datele de: 16.12 şi 19.12.2016 de la litera M-P; în datele de: 20.12 – 21.12.2016 de la litera Q-S; în data de: 22.12.2016 de la litera T-Z;

Acte necesare pentru ridicarea alimentelor

Pentru ridicarea alimentelor titularul drepturilor prevăzute de legislaţia în vigoare trebuie să se prezinte cu: BI/CI în original; cupon de pensie din ultima lună de plată -pentru pensionari; carnet de evidenţă vizat la zi – pentru şomeri, sau adeverinţă eliberată de AJOFM Dolj; certificat de încadrare în grad de handicap – în original – pentru persoanele cu handicap.

Pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani şi fără venituri, pachetul cu alimente se va distribui în baza unei cereri depuse la sediul Primăriei Municipiului Craiova precum şi la depozitul de distribuire.

În situaţia în care titularul este în imposibilitatea de a se prezenta pentru a-şi ridica drepturile, alimentele se vor elibera pe bază de: declaraţie – formular tipizat ce va fi asigurat de către instituţie; BI/CI titular şi persoana împuternicită/reprezentant legal/curator/asistent personal – originale şi copii; cupon de pensie din ultima lună de plată – pentru pensionari – original şi copie; BI/CI sau după caz certificat naştere copil cu handicap- original şi copie; certificat încadrare în grad de handicap- original şi copie.

Consultarea tabelelor cu persoanele care beneficiază de aceste produse alimentare se poate face la sediul Primăriei Municipiului Craiova din bd. Oltenia, bl. 65A1 parter, precum şi la depozitul de distribuire. Pentru relaţii suplimentare cei interesaţi se pot adresa la telefon 0251/587220, 0351/451686.

Share post:

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

După zilele caniculare, vremea devine instabilă! Vor fi vijelii și grindină

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...

Alexandru Ișfan este încă pe lista CSU! La ce echipă și-ar dori jucătorul să presteze!

După ce au adus numai jucători liberi de contract,...

Pepe Bauza e netransferabil: „Am avut ofertă de 2 milioane și nu l-am dat”

Marele absent al derby-ului FCU - CSU este bijuteria...

Mehedinți. Jandarmii au scos un șarpe din canalizarea unei case

Jandarmii mehedințeni au scos un șarpe din canalizarea unei...