vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grigoraş a ajuns la limita răbdării

Antrenorul Petre Grigoraş nu va mai continua la Pandurii, dacă echipa nu va găsi resurse financiare în pauza competiţională din iarnă

Umilinţa trăită de Grigoraş în repriza secundă a meciului cu Gaz Metan Mediaş, când echipa sa a încasat 4 goluri, în mai puţin de 30 de minute, l-a determinat pe antrenorul Pandurilor să ia o decizie radicală. În cazul în care clubul nu va găsi resurse financiare în pauza competiţională de iarnă, Petre Grigoraş nu se va mai regăsi pe banca echipei gorjene în 2017.

„Mai rău de atât nu se poate. Am ajuns şi eu la limita răbdării, la limita suportabilului. Nu poţi să te umileşti în asemenea hal. Nu merit nici eu aşa ceva şi nici jucătorii. E adevărat că actuala conducere încearcă să salveze echipa de la faliment, dar dacă nu se va găsi o soluţie, nu mai pot continua. Deocamdată, aştept să se încheie anul, să vedem pe care dintre jucătorii actuali mai putem miza în 2017. E greu să eviţi retrogradarea, dacă vom pierde toţi fotbaliştii de bază şi vom juca în partea a doua a sezonului cu jucătorii de la Pandurii II, în principiu jucători de Liga a III-a. Sper până în ultimul moment că lucrurile se vor îndrepta. Am zis că răman până la sfârşitul acestui an, dar în condiţiile actuale, dacă lucrurile nu se vor schimba, e clar că voi pleca şi eu. Meciurile de la Constanţa şi la Târgu Mureş pot fi pentru mine ultimele la Pandurii. Dacă nu se îndreaptă situaţia, Pandurii va ajunge o umbră a echipei care a jucat în Europa, aşa cum a arătat în ultimele 30 de minute ale partidei cu Mediaş”, a declarat Grigoraş. Acesta a mai trăit momente dificile şi la alte echipe la care a antrenat: „Da, am mai primit 4 goluri într-o repriză. Eram la Galaţi şi ne-a bătut Rapidul cu 7-0, după 3-0 la pauză. Chiar 5, la Botoşani, după un drum de 16 ore, de la Timişoara, cu trenul. Am rezistat, ca acum, o repriză, după care am cedat clar în partea secundă”. Primul meci din 2017 este programat pe 4 februarie 2017, când CS Pandurii va întâlni CSM Poli Iaşi, pe propriul teren.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A vrut să amâne jocul cu Mediaş

Cu Gaz Metan Mediaş, antrenorul Pandurilor a vrut să amâne jocul, deoarece majoritatea componenţilor lotului au intrat gripaţi în teren. „Anticipam o cădere, în repriza secundă. Am avut toată echipa gripată. Chiar şi eu, împreună cu jucătorii, am stat sub perfuzii şi pe antibiotice. Iar dacă nu poţi să alergi, în fotbal nu obţii nimic. Iar noi când am căzut, aţi văzut ce s-a întâmplat. Dacă nu ar fi fost acest virus care ne-a trântit pe toţi, cu totul altceva vorbeam după acest meci. Aşa e greu de comentat. Îmi pare rău că nu am făcut adresă împreună cu doctorul să amânăm jocul. Erau prea mulţi gripaţi, trei sferturi din echipă, aşa că se putea amâna meciul. Dar am sperat că lucrurile nu vor degenera atât de rău, apoi era prea târziu să cerem amânarea. Felicit jucătorii, şi-au periclitat sănătatea şi au jucat. Ei au venit să joace, chiar ştiind că le va fi foarte greu şi au reuşit să o facă bine o singură repriză, dar apoi nu s-a mai putut face nimic”, a precizat Grigoraş.

5 goluri acasă, după 8 ani

Echipa gorjeană nu mai primise 5 goluri într-un meci considerat acasă din 10 augut 2008, când era umilită de Unirea Urziceni, scor 1-5 la Târgu Jiu. Antrenor era Eugen Neagoe, iar între buturi s-a regăsit tot Răzvan Stanca. Acesta a fost eliminat în minutul 10, astfel că toate cele 5 goluri au fost încasate pe Pedro Mingote. CS Pandurii a jucat atunci în formula Stanca – Cardoso, Chibulcutean, A. Rus, Ghindeanu – I. Iordache (Dedu 57), Thiago (Tilincă 47), F. Stângă (Mingote 14), Păcurar, Vasilache – Al. Piţurcă. Cu Mediaş au evoluat Stanca – Pleaşcă, Piţian (Trocan 80), Unguruşan, Grecu – Mrzjlak (Brînzan 73), Răuţă – Sâmnărtean, Voiculeţ, Herea – Ţucudean (Trifu 72).

Datorii de 5,7 milioane de euro

Conform Tabelului Preliminar al Creanţelor, publicat, pe 07.12.2016, de Administratorul Judiciar al CS Pandurii Târgu Jiu, Consulting Company Ipurl, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, clubul de fotbal gorjean are datorii de aproximativ 5,7 milioane de euro, către 177 de creditori. Acesta poate fi contestat, iar un tabel definitiv urmează să fie publicat pe 22.12.2017 Potrivit documentului, este vorba de persoane fizice şi juridice, începând de la fotbalişti, cameramani, televiziuni (Terra Sat Severin SRL: 92.000 de lei – servicii de reclamă şi publicitate), service-uri auto, operatori de turism, servicii hoteliere, etc. În tabel apar şi creanţele impresarei Anamaria Reghecampf, în urma a două transferuri, dar şi foştii preşedinţi Marin Condescu şi Narcis Răducan

 

Politica