Conecteaza-te cu noi

Alegeri

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, un motor de creştere economică marca PSD

Publicat

pe

Guvernelor PSD le revine sarcina dificilă de a repara ceea ce strică guvernările anterioare. După catastrofa economică din 2010-2011, social democraţii s-au apucat să reconstruiască ce s-a distrus. România a fost scoasă din recesiunea economică şi s-a realizat o creştere economică anuală de peste 3%. De fiecare dată când a guvernat, Partidul Social Democrat a reuşit să stabilizeze economia şi foarte important, să transfere creşterea economică în veniturile românilor, în salariul minim care a fost majorat, în pensii, care au crescut de asemenea, în investiţii utile comunităţilor. Noul program economic al PSD aduce creşterea economică în buzunarul românilor pentru ca mai mulţi oameni să facă parte din clasa de mijloc.

Proiectul social-democrat include stimularea investiţiilor în domenii strategice, crearea de locuri de muncă, relaxare fiscală şi creşterea veniturilor. Programul economic al PSD prevede creşterea treptată a salariului minim brut pe economie cu 40% până în 2020, când acesta va ajunge la 1.750 de lei/ lună. România are un potenţial uriaş de a dezvolta economia în zona IT, în agricultură, în industria manufacturieră, în industria auto sau alimentară.

FSDI şi finanţarea start-up-urilor

Pentru a relansa economia românească, PSD va lansa Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare (FSDI). Prin FSDI se vrea să se atragă circa 25 de miliarde pe care să îi investească în următorii 4 ani. Acest Fond va fi un motor esenţial pentru dezvoltarea României şi alimentarea creşterii economice. FSDI reprezintă un fond de investiţii care reuneşte aproximativ 200 de companii la care statul este acţionar. Scopul FSDI este de a asigura finanţare pentru economia românească. Practic, FSDI va susţine construcţia de autostrăzi, drumuri naţionale, dar şi investiţii în companiile româneşti. Va fi folosit pentru crearea a 42.000 de noi locuri bine plătite prin FSDI, reindustralizare şi crearea de locuri de muncă sustenabile în industria prelucrătoare şi sectoarele asociate acesteia, investiţii şi proiecte în agricultură, 3,5 miliarde euro investiţii în sănătate pentru construcţia şi modernizarea spitalelor, 3 miliarde euro investiţi în construcţia de autostrăzi. PSD continuă să îi susţină pe tineri. Va aloca câte 200.000 de lei pentru demararea unei afaceri prin programul ”România Start-upNation”. 10.000 de întreprinzători vor beneficia anual de acest program.

Se vor crea locuri de muncă bine plătite

În fiecare oraş din România exista cel puţin o fabrică care oferea locuri de muncă oamenilor. Acum, în multe oraşe din România, aceste fabrici s-au închis şi locurile de muncă sunt la nivelul salariului minim. Pentru ca locurile de muncă bine plătite să revină în oraşele din România, social democraţii sunt de părere că trebuie ca în aceste localităţi să se dezvolte un program de reindustrializare. Se doreşte o dezvoltare echilibrată între regiuni şi judeţe. Acum avem doar 10 judeţe puternice din punct de vedere economic care produc peste trei sferturi din cifra de afaceri a companiilor din România şi din numărul de angajaţi. În anii care urmează, trebuie ca România să nu mai fie ţara care oferă investitorilor argumentul forţei de muncă ieftine, ci argumentul forţei de muncă calificate, a taxelor atractive.

O viaţă mai bună pentru pensionari

Prin programul economic, PSD îşi propune să ofere pensionarilor din România perspectivele unei vieţi decente, considerând că astfel îndeplineşte o datorie morală pe care statul o are faţă de persoanele vârstnice. Principala măsură care va fi adoptată vizează creşterea punctul de pensie cu 60%, de la 871 de lei în prezent la 1.400 de lei în 2020. De asemenea, PSD nu i-a uitat nici pe românii care primesc pensie minimă garantată. Aceasta va creşte de la 400 de lei, cât este astăzi, la 640 până în 2018, ceea ce nu este mult, dar este o majorare cu 60%. În 2018, în funcţie de situaţia economică, PSD se gândeşte serios ca această pensie minimă garantată, să crească în continuare.

 

 

Comandat de PSD Dolj, CUI mandatar financiar 11160007. Executat de SC Inter Regional Media SRL – D