vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveanul care a vrut să arunce în aer şase polițişti n-a scăpat de arest

Magistrații Judecătoriei Craiova i-au respins cererea de a fi eliberat din arest, luni, 5 decembrie, tânărului, de 29 de ani, din Craiova ajuns după  gratii pentru că a ameninţat  şase poliţişti cu cuţitul, dar  şi că  îi aruncă  în aer, după  ce a smuls furtunul de gaze de la aragaz. A fost primul termen al procesului în care craioveanul este judecat pentru ultraj, cauza fiind amânată pentru luna ianuarie. Fapta s-a petrecut în blocul nr. 30 din Craioviţa Nouă, unde locatarii chemaseră  Poliţia pentru că  tânărul făcea scandal şi îşi agresase o rudă. Inculpatul este  şi acum după  gratii.

La începutul lunii septembrie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Sorin Marian Prioteasa, de 29 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de ultraj, cu şase părţi vătămate, respectiv poliţişti ai Secţiei 5 din Craioviţa Nouă. Dosarul a intrat în camera preliminară, a fost analizat de judecători, iar pe 20 octombrie a.c., instanţa a constatat legalitatea probelor şi a rechizitoriului Parchetului de pe lângă  Judecătoria Craiova, dispunând începerea procesului.

Primul termen de judecată a fost luni, 5 decembrie a.c.. Magistrații Judecătoriei Craiova i-au respins lui Prioteasa cererea de a fi plasat sub control judiciar, l-au menținut în arest preventiv, şi au amânat cauza pentru 12 ianuarie 2017: „Respinge cererea formulată de către inculpatul Prioteasa Marian Sorin, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar, ca neîntemeiată. În temeiul art. 362 al. 2 rap. la art. 208 al. 1 şi 2 C. Pr. Pen. constată legalitatea si temeinicia măsurii arestului preventiv,dispusă faţă de inculpatul Prioteasa Marian Sorin, prin încheierea nr. 65/19.08.2016, în baza căreia a fost emis mandatul de arestare preventivă nr. 48/19.08.2016, şi dispune menţinerea acesteia. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de a formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.12.2016, ora 10:30///Pe fond amână cauza faţă de lipsa de procedură cu persoanele vătămate şi acordă termen la data de 12.01.2017”, se arată în încheierea de şedință a instanței.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că scandalul în urma căruia Sorin Marian Prioteasa, de 29 de ani, din Craiova, a ajuns în spatele gratiilor, s-a petrecut în noaptea 18/19 august a.c., în blocul nr. 30, bulevardul Oltenia, din cartierul Craioviţa Nouă. Tânărul, care consumase în prealabil băuturi alcoolice,  şi-a agresat bunica, în vârstă  de 82 de ani, iar vecinii, care au auzit strigătele victimei, au sunat la 112, chemând Poliţia. Trei echipaje de poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au ajuns la faţa locului, dar când agresprul i-a văzut la uşă, a început să-i înjure şi să-i ameninţe cu bătaia, mai exact cu un cuţit şi o bâtă. În plus, la un moment dat a scos o brichetă ameninţând că aruncă totul în aer, atât pe poliţişti cât şi pe vecinii care îi chemaseră, pentru că  smulsese furtunul de alimentare cu gaz al aragazului. Cei  şase poliţişti au intervenit în forţă  până  la urmă, l-au imobilizat pe scandalagiu, l-au urcat în maşină  şi l-au dus la sediul Secţiei de Poliţie, de unde a ajuns la Parchetul de pe lângă  Judecătoria Craiova. După ce a fost audiat de procuror, pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a şase infracţiuni de ultraj, în baza plângerilor depuse de agenţii agresaţi, fiind reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv, măsură  prelungită faţă de el în fiecare lună.

Pe timpul intervenţiei, Prioteasa Marian Sorin a ameninţat în mod direct un număr de şase poliţişti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce implicau exerciţiul autorităţii de stat, cu acte de violenţă fizică prin folosirea unui cuţit şi a unei bâte. De asemenea, funcţionarii publici au fost ameninţaţi în mod direct de către Prioteasa Marian Sorin prin faptul că va produce o explozie prin aprinderea instalaţiei de gaze din locuinţă, instalaţie pe care o deteriorase cu ocazia scandalului anterior”, au reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Procurorii Parchetului de pe lângă  Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Sorin Marian Prioteasa pentru comiterea infracţiunii de ultraj, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova pe 9 septembrie a.c.

 

Politica