vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Evazioniştii de la Coşoveni şi Cârcea, la un pas de eliberare

 

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis ca cei trei doljeni din Cârcea şi Coşoveni, cu vârste cuprinse între 19  şi 31 de ani, ajunşi după gratii la începutul lunii iulie, pentru evaziune fiscală  şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, să rămână după gratii. Asta după ce, judecătorii de la Tribunalul Dolj, unde se judecă procesul pe fond, luaseră hotărârea de a-i plasa sub control judiciar. Cei trei, prin activitatea infracţională  desfăşurată au creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 1,2 milioane lei, potrivit anchetatorilor, în dosar fiind inculpată  şi firma pe care au folosit-o în activitate.

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au admis, marţi, 29 noiembrie a.c., apelul declarat de procurori împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj stabilise, pe 24 noiembrie a.c., să înlocuiască arestarea preventivă a doljenilor Ionuţ  Mihai, Elvis Ciandîr  şi Artur Mihai, cu măsura controlului judiciar. Astfel, cei trei, judecaţi pentru evaziune fiscală, rămân în spatele gratiilor, întrucât decizia Curţii de Apel Craiova este definitivă:  „Admite contestaţia parchetului. Desfiinţează încheierea atacată şi, în rejudecare, respinge cererile de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar sau a arestului domiciliar, formulate de inc. Mihai Ionuţ, Ciandîr Elvis Mihai şi Mihai Artur. Constată că măsura arestului preventiv a fost menţinută prin încheierea nr.111/8.11.2016 pronunţată de Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Curţii de Apel Craiova, în dosarul nr. 5810/63/2016/a1.1. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, mai multe percheziţii s-au desfăşurat pe 30 iunie a.c., în localităţi din Dolj, poliţiştii de Investigarea Fraudelor însoţiţi de luptătorii de la Serviciul Acţiuni Speciale vizând persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Astfel, în urma descinderilor făcute în localităţile doljene Coşoveni  şi Cârcea, trei tineri cu vârste cuprinse între 19  şi 31 de ani, au fost ridicaţi  şi aduşi la Craiova, la audieri, ulterior fiind reţinuţi pentru 24 de ore în baza ordonanţelor emise de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă  Tribunalul Dolj. Este vorba despre Ionuţ  Mihai, de 21 de ani, din Coşoveni, Elvis Ciandîr, de 19 ani,  şi Artur Mihai, de 31 de ani, ultimii doi din Cârcea. Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii  Economice Dolj, efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2014 – iulie 2015, unul dintre suspecţi, în calitate de asociat  şi administrator al SC Nar System Impex SRL Coşoveni, firmă  având ca obiect de activitate comercializarea deşeurilor de fier  şi aluminiu, a creat împreună cu alt suspect un circuit economic fraudulos, înregistrând în evidenţa contabilă  documente ce nu au avut la bază  operaţiuni reale  şi legale sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venitul din alte surse.  „Totodată, reprezentanţii societăţii comerciale au retras în întregime contravaloarea deşeurilor comercializate folosind cu rea- credinţă  bunurile  şi creditul de care se bucura societatea în interes propriu. Prin activitatea infracţională  cei trei inculpaţi, din localităţile Cârcea  şi Coşoveni, au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu  suma de 1.202.950 lei.  Suspecţii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere  şi Arest Preventiv Dolj  şi urmează  să  fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă  Tribunalul Dolj cu propunere de sesizare a judecătorului de drepturi  şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj în vederea emiterii mandatelor de arestare preventiv pe o perioadă  de 30 de zile. Cei trei doljeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală  şi folosirea cu rea-credinţă  a creditului societăţii”, a declarat, la momentul respectiv, subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Pe 1 iulie a.c., cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea lor pentru 30 de zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cercetările s-au finalizat repede în cauză, iar pe 14 iulie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Ionuţ  Mihai, Elvis Ciandîr  şi Artur Mihai au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru infracţiuni de evaziune fiscală. Dosarul a intrat în camera preliminară, unde a fost analizat de judecătorii craioveni, care au decis la sfârşitul săptămânii trecute începerea procesului:    „Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii CIANDÎR ELVIS-MIHAI, MIHAI ARTUR, MIHAI IONUȚ, SC NAR SYSTEM IMPEX SRL”, se arată  în încheierea de  şedinţă  a instanţei. Primul termen de judecată al procesului, pe fond, a fost pe 24 noiembrie a.c., când inculpaţii au fost la un pas de eliberare, iar următorul termen a fost stabilit pe 8 decembrie a.c.

 

Politica