joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina: Ore în şir, la coadă, pentru o porţie de fasole

Peste 1.000 de persoane s-au înghesuit, joi dimineaţa, la Slatina, pentru a primi, din partea primăriei, o porţie de de fasole cu cârnaţi şi vin fiert, cu ocazia Zilei Naţionale. Slătinenii au aşteptat la coadă chiar şi două-trei ore pentru a prinde o porţie de mâncare.

Potrivit Mediafax, cetăţenii nu au fost deranjaţi să aştepte ore în şir, motivând că statul la rând este chiar o tradiţie, de 1 Decembrie. Coada a avut o lungime de peste 500 de metri.

Am fost şi altă dată, în alţi ani, şi cred că merită aşteptarea, de ce nu? Este o organizare foarte bine venită pentru cetăţenii din Slatina, care de abia aşteaptă. Mâncarea e gustoasă, ştim de anul trecut”, a declarat un pensionar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numărul mare de persoane prezente a fost favorizat de vremea bună din dimineaţa zilei de 1 Decembrie. Cifra celor prezenţi a depăşit aşteptările organizatorilor, care se temeau că mâncarea nu va ajunge pentru toţi. Până la urmă, fiecare dintre slătinenii care au aştepta la coadă a primit mult-dorita mâncare tradiţională.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a asigurat că autorităţile erau pregătite să suplimenteze porţiile de mâncare, dacă ar fi fost cazul.

Mă bucur că Dumnezeu ne-a dat, după sufletul nostru, al românilor, o zi superbă, o zi extraordinară. Chiar dacă este un pic mai frig, soarele străluceşte deasupra Slatinei şi deasupra întregii Românii. La mulţi ani România! Au fost alocaţi aproximativ opt mii de lei pentru această manifestare. Am pregătit peste o mie de porţii de fasole cu cârnaţi. Ca în fiecare an, şi Slatina pregăteşte de 1 Decembrie această mâncare tradiţională. Într-adevăr, se pare că sunt mai mulţi oameni decât porţii, dar nu este nicio problemă, vom suplimenta porţiile, fără doar şi poate, şi nimeni nu va pleca fără să îşi ia porţia de fasole cu cârnaţi”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

 

Politica