vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biţă, vedeta paradei din Râmnicu Vâlcea

Pentru prima dată la Râmnicu Vâlcea s-a organizat o paradă militară de Ziua Naţională. Peste 2.000 de oameni au ieşit în stradă să-i admire pe soldaţi.

Vedeta paradei militare a fost, însă, Biţă, un ciobănesc german soldat în Armată Română – după cum trasnmite corespondentul Europa FM, Nicoleta Ene.

Sus pe un TAB de cercetare de geniu alături de comandatul său, Biţă, antrenat la Centrul Panat Donici din Râmncu Vâlcea, privea mulţimea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întorcea curios capul, când într-o parte, când în alta, să-l admire toată lumea. Cei mai încântaţi erau copii care aplaudau frentic şi-l strigau pe nume.

Biţă are 10 ani şi-o carieră militară de excepţie. Antrenat să depisteze dispozitive explozive el a reuşit să salveze mii de vieţi în teatrele de operaţiune din Afganistan şi a participat la capturarea a sute de kilograme de material explozibil.

A găsit bombe artizanale ascunse în pământ în beciurile caselor sau în cauciucurile camioanelor parcate pe marginea drumului.

Biţă a ajuns acum la vârsta pensionării, dar, pentru că încă mai mai are un miros foarte bun, superiorii săi au decis să-l menţină în activitate.

www.europafm.ro

Politica