vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Traficanți de țigări depistați de Poliţiştii de Frontieră Mehedinţi

Peste 12.500 de pachete de țigări, în valoare de aproximativ 150.600 de lei, au fost ridicate de Poliţiştii de frontieră din Drobeta Turnu Severin în urma perchezițiilor efectuate în 15 locații din raza județelor Mehedinți și Dolj, marți dimineața. Conform informațiilor , cele 15 locații erau folosite de 4 traficanți pe post de depozite ilegale. Acum cele 4 persoane sunt cercetate pentru contrabandă.

În urma activităţilor operativ-informative, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au obţinut date şi informaţii cu privire la faptul că patru cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţelor Mehedinţi şi Dolj, aveau ca „îndeletnicire” traficul cu ţigări  şi produse accizabile  de provenienţă Bulgaria şi Serbia, în scopul revânzării acestora în zona de sud a judeţelor Mehedinţi şi Dolj .

Astfel, în dimineaţa zilei de 29.11.2016, între orele 06.00-13.00, poliţiştii de frontieră severineni, în cooperare cu efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, au descins, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, în 15 locaţii folosite ca depozite clandestine de ţigări de către cetăţeni din judeţele Mehedinţi şi Dolj, suspectaţi că se ocupă cu traficul de produse accizabile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni, cu suportul de specialitate al poliţiştilor din cadrul Biroului de Operatiuni Speciale Drobeta Turnu Severin, s-a stabilit că cele patru persoane, C. Gheorghe, P. Nicolae, C. Petre şi I Constantin, cu vârste cuprinse între 29 şi 61 de ani, erau bine organizate având la dispoziţie autoturisme  rapide, de regulă înmatriculate în Bulgaria, cu ajutorul cărora reuşeau să-şi deruleze activităţile infracţionale. 

Cei patru se ocupau cu introducerea ţigărilor în ţară în mod ilegal (fie încercând să eludeze controlul vamal, fie efectuând transporturi repetate, încadrându-se în limita plafonului vamal admis) colectarea de la diferite persoane din zona de frontieră şi depozitarea acestora  în diverse locaţii.

Cunoscând foarte bine zona de frontieră, aceştia încercau să evite filtrele de control ale poliţiştilor de frontieră, folosind un autoturism ca antemergător, verificând în acest mod în permanenţă traseul pe care îl aveau de urmat. Din verificări şi declaraţiile celor în cauză, a rezultat că ţigarile proveneau din magazinele duty-free din Serbia şi Bulgaria şi erau transportate de membrii grupului infracţional pe raza localităţilor Pleniţa (jud. Dolj), Oprişor, Salcia şi Pătulele (jud. Mehedinti) la diferiţi “distribuitori” ilegali în scopul comercilizării.    

În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele unor cetăţeni români, domiciliaţi  pe raza judeţelor Mehedinţi şi Dolj, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitate de 6.328 de pachete cu ţigări, mărcile Marble, Ashima şi Rothmans fără marcaje fiscale în valoare de 99.456 lei.

Totodată, în perioada monitorizării activităţii infracţionale, poliţiştii de frontieră au descoperit şi ridicat în vederea confiscării alte 6.220 depachete cu ţigări diferite mărci provenite din contrabandă, în valoare de peste 75.936 lei. În mod repetat, cele patru persoane au fost depistate la controlul vamal în punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Mehedinţi cu diferite cantităţi de ţigări, peste limitele admise de lege, pe care încercau să le introducă ilegal în România, fiind sancţionate conform prevederilor legale.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 150.576  lei, a fost confiscată, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „contrabandă şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Politica