marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viziunea PSD: o clasă de mijloc extinsă, pentru o Românie mai puternică

 

Programul de guvernare al social-democraţilor aduce creşterea economică în buzunarele românilor

Singura formaţiune politică din România care a intrat în competiţia electorală cu un program de guvernare coerent şi complet este Partidul Social Democrat, care vine cu o strategie autentică pentru dezvoltarea ţării în următorii patru ani. Obiectivul principal este ca, printr-un set de măsuri datorită cărora creşterea economică se va reflecta, în mod direct, în bugetul fiecărui cetăţean, mai mulţi români să poată face parte din clasa de mijloc. Totodată, PSD îşi propune ca toţi întreprinzătorii români, de la companii la micii fermieri, să simtă că primesc un sprijin real din partea statului.

Măsurile cuprinse în Programul de guvernare al PSD, care vizează domenii majore precum economia, fiscalitatea şi veniturile populaţiei, sănătatea şi agricultura, sunt proiectate să conveargă pentru atingerea ţintei prioritare: mai mulţi români în clasa de mijloc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul nostru dă substanţă unei viziuni pentru dezvoltarea României, unui concept de creştere a veniturilor românilor, unui concept care vrea să dezvolte clasa de mijloc din România, care vrea ca România să nu mai fie ţara atractivă pentru investitori prin salariile mici, ci prin forţa de muncă bine calificată, cu salarii bune, şi printr-un mediu fiscal foarte atractiv, cu un stat debirocratizat, cu facilităţi pentru investiţii“, a precizat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Atuul PSD: experienţă în guvernări reuşite

Social-democraţii au detaliat conceptul de clasă de mijloc, evidenţiind că aceasta îi include pe românii care au slujbe bine plătite, beneficiază de acces la educaţie şi servicii medicale de calitate şi dispun de banii necesari pentru a-şi permite o vacanţă pe an, în familie. Ei au precizat că, dacă PSD va guverna, în următorii patru ani mai mult de 1 milion de români vor avea salarii de peste 1.000 de euro şi vor face parte din clasa de mijloc.

Mecanismul prin care PSD urmăreşte să atingă acest obiectiv porneşte de la menţinerea unei creşteri economice sănătoase şi viabile, de peste 5 procente, bazate pe investiţii. Social-democraţii au, din acest punct de vedere, atuul unor performanţe confirmate în date statistice: de fiecare dată când PSD s-a aflat la guvernare, România a înregistrat creştere economică, situându-se chiar pe primele locuri în Uniunea Europeană, în 2014 şi 2015.

Din pachetul de măsuri pentru stimularea economiei, se disting constituirea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiectat să alimenteze investiţii în reindustrializare, în infrastructura sanitară şi de transport, alături de Programul „România Start-up Nation“, prin care va fi acordat un sprijin financiar consistent, de până la 200.000 de lei, la demararea unei afaceri.

Creşterea veniturilor, corelată cu relaxarea fiscală

În paralel, PSD va proceda, conform unui principiu pe care l-a aplicat de fiecare dată, la aducerea creşterii economice în buzunarul românilor, printr-o paletă largă de măsuri, care includ creşterea salariului minim şi a salariului mediu brut pe economie cu 40 la sută până în 2020, majorarea punctului de pensie cu 60 la sută, eliminarea impozitului pe toate veniturile brute de cel mult 2.000 de lei pe lună şi diminuarea lui de la 16 la 10 la sută în cazul celorlalte, reducerea contribuţiilor aferente salariilor (patru din cele şase existente urmând să fie complet eliminate), precum şi alte prevederi de relaxare fiscală. De altfel, una dintre acestea, care vizează eliminarea a 102 taxe nefiscale, a fost recent aprobată în Parlament, dar este blocată de către Guvernul tehnocrat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Toate aceste obiective vor crea cadrul pentru ca tinerii şi toţi românii să rămână în ţară, pentru că aici au un viitor mai bun, cadru care va fi completat prin iniţiative precum asigurarea, printr-un program naţional, a 1.500 de locuinţe pentru tineri în fiecare an, garantarea unui salariu de încadrare de 2.500 de lei pe lună pentru tinerii licenţiaţi, în primii ani de muncă, şi acces la credite avantajoase, cu dobândă integral subvenţionată.

Măsuri implementate din prima zi a lui 2017

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că strategia social-democraţilor prevede, pentru fiecare măsură, termene precise de realizare şi sursele de finanţare, precum şi faptul că Programul PSD poate fi aplicat din prima lună de guvernare: „Este un document, un program care poate fi pus în practică începând de mâine, de azi, pentru că este realizat pe cifre, calcule, resurse financiare, pe calendar de implementare, pe beneficiari şi pe impactul bugetar“.

Multe dintre prevederile incluse în program au ca termen de aplicare data de 1 ianuarie 2017 (eliminarea a 102 taxe nefiscale, eliminarea impozitului asupra pensiilor de cel mult 2.000 lei brut/lună şi a contribuţiei la sănătate pentru toţi pensionarii) sau primele luni ale anului viitor: creşterea salariului minim, a punctului de pensie şi a pensiei minime garantate, eliminarea TVA la vânzarea locuinţelor, precum şi la materiile prime şi serviciile din agricultură.

Susţinere pentru întreprinzătorii români

Un principiu fundamental al Programului de guvernare al PSD îl reprezintă sprijinirea fermierilor români şi a companiilor româneşti, în condiţiile în care, în mandatul guvernului tehnocrat, s-au pierdut recolte pentru că agricultorii au primit subvenţiile cu întârziere, iar creşterea economică, în loc să ajungă în buzunarele românilor, a fost dusă în bugetele firmelor străine, care au primit ajutor de stat şi contracte. Măsuri precum eliminarea impozitului pe terenul agricol lucrat, tractoare şi utilaje agricole, refacerea sistemului de irigaţii, programul de susţinere financiară a produselor româneşti (care debutează cu tomatele şi carnea de porc, în 2017), dar şi plata la timp a subvenţiilor sunt câteva dintre modalităţile prin care Guvernul PSD îi va susţine pe fermierii români, în competiţia cu cei europeni.

 

 

Comandat de PSD Dolj, CUI mandatar financiar 11160007. Executat de SC Inter Regional Media SRL – D

Politica