joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fostul şofer al lui Vâlcov a spus instanţei că îi ducea acestuia genţi cu bani şi îi curăţa hainele

 

Fostul şofer al lui Darius Vâlcov, Lucian Șuşală, a susţinut, miercuri, la Tribunalul Olt, că a dus genţi cu bani în apartamentul, maşina sau seiful fostului ministru, că a supravegheat personal renovarea unui hotel la solicitarea lui Vâlcov, dar s-a ocupat în acelaşi timp şi de curăţarea hainelor murdare ale acestuia, făcând totul „din prietenie” şi pentru a rămâne director al unei firme din subordinea Consiliului Local Slatina.

Lucian Șuşală, fost şofer al lui Vâlcov, dar şi fost director al unei societăţi având unic majoritar Consiliul Local Slatina — Imobiliare Consloc, a fost audiat, miercuri, în calitate de martor, la Tribunalul Olt, unde se judecă pe fond un dosar instrumentat de DNA în care Darius Vâlcov este inculpat pentru luare de mită.

La termenul de miercuri a mai fost audiat şi vărul primar al lui Vâlcov, Bogdan Langa, fost director la Compania de Apă Olt, societate al cărei acţionar majoritar este Consiliul Local Slatina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șuşală şi Langa au declarat, miercuri, în instanţă că îşi menţin declaraţiile date în faţa procurorilor DNA, dar în timp ce Langa a spus că nu a văzut şi nu a auzit de genţile cu bani duse de Șuşală în apartamentul despre care ambii martori au afirmat că era acela în care locuia Vâlcov la Slatina, Șuşală a vorbit de genţile cu bani duse pentru Vâlcov şi despre diferitele lucruri făcute pentru acesta.

„În anul 2014, Sorin Păduraru (n.r. — om de afaceri din Slatina, denunţător) mi-a pus în portbagaj o geantă din material textil de culoare închisă, destul de voluminoasă, pe care am dus-o în apartamentul (n.r. — unde martorii afirmă că locuia Vâlcov) (…), unde am şi numărat banii care se aflau în ea. Erau între 1,6 şi două milioane lei, nu îmi aduc aminte exact. Geanta cu bani am lăsat-o în apartament şi nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea . (…) Număram de fiecare dată banii, pentru că atunci când mă întâlneam cu Darius Vâlcov trebuia să îi spun câţi bani erau şi de la cine”, a declarat Șuşală.

El a mai spus că a numărat banii în prezenţa lui Langa, care a întrebat de la cine sunt şi a primit un răspuns, însă Langa a susţinut că nu a văzut vreo geantă cu bani în locuinţa lui Vâlcov, iar genţile de pe care le lua şi le aducea Șuşală în apartamentul lui Darius Vâlcov erau pline cu „pantofi, haine murdare, haine aduse de la curăţătorie”.

Lucian Șuşală a afirmat în faţa completului de judecată că s-a ocupat, „la indicaţiile” lui Vâlcov de renovarea unui hotel din Slatina, a dus la el acasă o pungă de cadouri în care se aflau bani de la un om de afaceri şi apoi i-a dat punga cu bani lui Vâlcov, a dus seiful lui Vâlcov din apartamentul fostului ministru într-o casă din Slatina, punea şi lua bani din seif, se ocupa de curăţarea hainelor lui Vâlcov.

Potrivit lui Șuşală, atât hotelul renovat cât şi spălătoria de haine erau ale lui Vâlcov, dar în documente proprietarii erau alte persoane. „Mă ocupam de curăţarea hainelor lui Darius Vâlcov, le duceam şi le luam de la spălătorie dar această firmă era tot a lui Vâlcov”, a spus Șuşală.

Instanţa a dat un nou termen în acest dosar, pe 11 ianuarie 2017, atunci când urmează a fi audiaţi ca martori fostul şef de cabinet al lui Vâlcov, Cătălin Rotea, precum şi Bogdan Timofte, om de afaceri a cărui firmă a realizat renovarea hotelului din Slatina ce ar fi aparţinut de fapt lui Vâlcov.

În 2015 Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în două dosare instrumentate de DNA. Unul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar altul la Tribunalul Olt. Vâlcov este inculpat pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

AGERPRES

Politica