joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Executorul bancar Costinel Romeo Drăgan, trimis în judecată

Executorul judecătoresc și bancar Costinel Romeo Drăgan, arestat preventiv luna trecută, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Acesta este acuzat de zece infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care șase în formă continuată).

Drăgan s-a folosit de banii persoanelor executate în interes propriu, dar şi pentru a acoperi alte datorii. Paguba creată creditorilor implicaţi în procedurile de executare silită se ridică la aproape 3 milioane lei.

„În perioada 2008 – 2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar și judecătoresc, prin nerespectarea atribuțiilor de serviciu și a dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziție de datornici în dosarele de executare.
Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar și ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip „suveică”, a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori.
De precizat este faptul că, pentru toate aceste operațiuni bancare inculpatul Drăgan Costinel Romeo nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinației legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicați în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.944,20 lei.”- arată DNA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor imobile  ale lui Drăgan și au trimis dosarul la Curtea de Apel Craiova.

Politica