joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Guvernul Cioloş a devenit agentul electoral al PNL. Frăţia incompetenţei Cioloş-PNL nu mai trebuie să guverneze România

 

Cioloş a fost presat de PNL să vină acum cu această Lege a salarizarii pentru a atenua impactul negativ creat de atacul guvernului la Curtea Constituţională la adresa legii care creşte salariile cu 15% în Educaţie şi Sănătate”

ALDE Dolj constată că Tehnocratia şi-a dat lovitura de graţie prin modul în care s-a predat, cu tot cu promisiunile uitate, în braţele PNL.

ALDE DOLJ consideră inacceptabilă maniera oportunistă şi duplicitară a frăţiei incompetenţei Cioloş –PNL. Gestul guvernului de a veni cu o lege crucială cu o săptămână înainte de vot este o chintesenţă nefericită a stupidităţii şi penibilului în materie de guvernare şi politici publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacian Cioloş a promis pe cuvânt de onoare, (după alte două promisiuni făcute cu jumătate de gură) că la 1 martie 2016 legea salarizării unitare lucrată de guvernul anterior va fi înaintată Parlamentului.

Aşa a început şirul minciunilor şi al promisiunilor neonorate pe care acest ”salvator de carton” al naţiunii le –a multiplicat de zece ori într-un singur an de zile. Din tot acest şir ne-am trezit cu o ordonanţa de urgenţă 20 care a generat nemulţumiri şi a provocat o scindare nepermisă la nivelul societăţii româneşti.

Din momentul ordonanţei de urgenţă, Guvernul Cioloş nu a mai discutat despre legea salarizarii, deşi li s-a cerut insistent de către ALDE sau alte partide.

Acum în mijlocul campaniei şovăitorul şi servilul domn Cioloş înţelege să fie detergentul unui PNL disperat că nu poate aduna mai mult de 20 şi ceva la sută din voturi.

Acţiunea guvernului are un singur obiectiv – să acopere opoziţia agresivă a PNL şi guvernului faţă de creşterea salariilor din educaţie şi sănătate propusă de PSD şi ALDE.

Gestul guvernului vine imediat după ce Gorghiu şi compania au spus că vor un astfel de proiect de salarizare, pentru a contracara majorarile propuse de Parlament.

Mai mult, este un demers ipocrit al guvernului, cel care a contestat legea votată în parlament de majorare a salariilor medicilor şi profesorilor cu 15%, pe motiv că nu sunt bani. Acum, cei din guvern, alături de cei din PNL, spun că vor da majorari de 60-70% şi că vor mări salariul mediu până la 4.000 de lei.

Ceea ce este cel mai grav, e că această lege este realizată fără a avea loc consultări publice, fără a şti nimeni ce conţine.

ALDE Dolj cere guvernului minima moralia acum pe ultimii 25 de metri ai mandatului său eşuat. Este o lege mult prea importantă pentru ca ea să fie dezbătută pe genunchi în ultima săptămână de campanie, între ziua naţională şi sărbătoarea de Moş Nicolae.

material electoral

Politica