miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CLAUDIU MANDA: „PSD propune cea mai bună echipă pentru România“

 

Preşedintele PSD Dolj, Iulian Claudiu Manda, deschide lista de candidaţi a organizaţiei pentru Senatul României. Membru al Parlamentului încă din anul 2004, liderul social-democrat vorbeşte despre desfăşurarea campaniei electorale, listele de candidaţi ale organizaţiei judeţene şi principalele obiective ale Programului de guvernare al PSD.

Reporter: Care sunt atuurile listelor de candidaţi ale PSD Dolj?

Iulian Claudiu Manda: Cu siguranţă că, dintre toate organizaţiile de partid din judeţul Dolj, PSD propune cea mai bună echipă pentru Parlamentul României. Venim cu mulţi oameni tineri, cu multe nume noi. Pe listele noastre se regăsesc şi numeroase femei, colege care deja au confirmat în politică şi în administraţie. Sunt convins că, prin activitatea din Legislativ, viitorii noştri deputaţi şi senatori ne vor face mândri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

R: Cum caracterizaţi derularea acestei campanii electorale?

I.C.M.: PSD Dolj nu şi-a propus nici să-şi atace contracandidaţii, nici să irosească timp şi energii răspunzând la atacuri. Îi lăsăm pe oamenii fără idei, fără soluţii, oamenii fără variante şi fără un program politic să-şi axeze campaniile pe denigrare.

În schimb, noi credem că important este ca alegătorii să ştie între ce proiecte pot opta, pe 11 decembrie. De aceea, ne-am propus să prezentăm în campanie soluţiile PSD pentru toate categoriile din România, pentru că noi vom şti să-i reprezentăm în Parlament pe toţi românii, nu doar pe unii sau pe alţii dintre ei. Venim în faţa tuturor şi le spunem nu doar ce vrem să facem, ci şi cum vom face.

R: Ce trebuie să ştie doljenii că se va întâmpla după ce PSD va reveni la guvernare?

I.C.M.: Important este să compare, să vadă cum sunt lucrurile acum, care este credibilitatea celorlalţi candidaţi şi a partidelor. Noi am promis, înainte de a veni la guvernare, în 2012, că vom reduce taxele şi le-am redus. Am promis că vom da înapoi banii tăiaţi de guvernul Boc şi i-am dat. Am promis că vom mări pensiile şi salariile, le-am mărit. Am promis că vom face investiţii şi am făcut. În Dolj, de exemplu, putem compara cele 50 de miliarde de lei vechi, care au intrat în judeţ în anii guvernului Boc, cu sumele alocate în timpul guvernării Ponta, când au intrat, în primul an, 700 de miliarde, în al doilea – 800 de miliarde, iar în al treilea an s-au semnat contracte pentru 3.000 de miliarde, proiecte de infrastructură şi dezvoltare rurală.

În continuare, propunem măsuri pentru dezvoltarea României: eliminăm impozitul pentru utilajele agricole, precum şi TVA la materiile prime şi serviciile din agricultură. Am eliminat deja 102 taxe, în Parlament. Vom reduce contribuţiile la asigurările sociale, vom creşte salariile şi pensiile. Pentru întregul nostru program de guvernare, există resursele financiare necesare.

Știm să atragem fonduri europene şi am dovedit-o, iar dacă guvernul Boc n-a trecut cu absorbţia de 6%, dacă tehnocraţii sunt 0 la acest capitol, iată că guvernul Ponta a ajuns la 70% absorbţie. Aducem în ţară bani europeni care vor fi investiţi în proiectele mari, în construirea de autostrăzi şi spitale. Aceasta este soluţia să repornim motoarele economiei, să dezvoltăm clasa de mijloc, să creăm locuri de muncă bine plătite şi să avem bunăstare în România.

R: Cât de mult contează implicarea primarilor în această campanie electorală?

I.C.M.: Fără îndoială că aportul primarilor este important, cu atât mai mult cu cât ei au o credibilitate confirmată în faţa comunităţii care le-a acordat votul. Deşi programul de guvernare rămâne principalul „motor“ pentru PSD, ne bucurăm să vedem implicarea primarilor în această campanie crucială pentru viitorul României. Ei au înţeles foarte bine că miza acestor alegeri este ce ţară vom avea în următorii patru ani şi de cine va fi ea condusă; dacă va fi condusă de români pentru români sau de oameni plătiţi şi puşi din afară, care cu siguranţă că nu vor conduce pentru binele românilor.

R: Care este obiectivul politic al PSD Dolj în aceste alegeri?

I.C.M.: Ne dorim să aducem cât mai multe voturi, să obţinem un rezultat mai bun decât cel de la alegerile locale. Vrem să fim judeţul cu cele mai bune performanţe din ţară şi am convingerea că, după scrutinul din 11 decembrie, ne vom clasa pe locul I. Atunci vom analiza ce a mers bine şi ce a mers mai puţin bine, ce trebuie păstrat şi ce trebuie schimbat.

Noi formăm o echipă bine sudată, cu tineri dornici de afirmare, pregătiţi să demonstreze de ce sunt capabili, şi cred că aici se regăseşte secretul succesului în PSD Dolj. Acest lucru ne face să fim încrezători că organizaţia noastră are un viitor promiţător, că va avea rezultate din ce în ce mai bune.

 

 

Comandat de PSD Dolj, CUI mandatar financiar 11160007. Executat de SC Inter Regional Media SRL – D

Politica